avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri

In cat timp se poate cere contravaloarea cheltuielilor medicale si inmormantare de la celalat frate?Situatie:2 frati,unul primeste la casatorie contravaloarea unei case,celalat preia casa parinteasca prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere(si 3/4 din teren,dar nu e specificata in act decat casa,iar primul restul de 1/4,fara nici o obligatie fata de parinti,teren folosit astfel si inregistrat la primarie de 15 ani)Dupa 7 ani de la moartea ultimului parinte,vrea sa iasa din indiviziune si cere 1/2 din teren(dupa ce s-au terminat toate obligatiile religioase).Tata vrea sa il puna sa plateasca pentru unul dintre parinti,chiar daca se specifica in act ca trebuie sa aiba grija de batrani.Practic,el a ramas cu casa(la fel si in unchiul),terenul se va face 1/2 dupa lege,dar a fost nedreptatit prin faptul ca el a suportat toate cheltuilelile.Are sanse de castig?Se mai poate cere contravaloarea cheltuilelior?A facut cerere sa iasa din indiviziune intentionat dupa 7 ani,ca sa nu plateasca nimic.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Contestatie sararu sararu Suntem patru fraţi, iar parintii noştri ne-au impărtit terenurile din timpul vieţii fără acte. Fratelui B i-au construit o casă, iar eu am rămas in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune simona dan simona dan Buna ziua, in anul 2007 tatal meu a decedat, iar in urma succesiunii am dobandit 1/4 din casa si curtea unde locuia. Parintii mei au divortat de mai bine de 7 ... (vezi toată discuția)