Suntem patru fraţi, iar parintii noştri ne-au impărtit terenurile din timpul vieţii fără acte. Fratelui B i-au construit o casă, iar eu am rămas in curtea părintească cu acordul verbal al fraţilor pentru a întreţine părinţii şi a asigura cele necesare pentru înmormântare şi pomeni, ceea ce am şi făcut. În curtea părintească mi-am construit o casă pe care o am la rol de 30 de ani. După moartea tatălui, fratele B a „omis” să treacă în masa succesorală terenul şi casa sa. Mama mi-a încheiat un contract de întreţinere pe partea care i se cuvenea.
După 20 de ani de la decesul tatălui şi 6 de la decesul mamei, fratele B a deschis un proces pentru a ieşi din indiviziune. În hotărârea judecătorească nu s-a ţinut cont de nici o probă adusă de mine, supunându-se împărţirii până şi partea pe care am primit-o prin contractul de întreţinere de la mama, iar casa şi terenul fratelui i-au rămas, deşi a recunoscut că sunt de la părinţi, pe motiv că le are la rol de 34 de ani.
Întrebarea mea este cum aş putea contesta decizia judecătorească până la apel sau ce alte căi de atac aş putea avea? Vă mulţumesc!
Succesiune
ionelzanf
am fost 5 frati,3au decedat si am ramas 2,fiecare la casele noastre ,casa batraneasca a tatalui meu i-a facut act de mostenire 1/2 sotiei adica mamei si 1/2 ... (vezi toată discuția)