avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am fost 5 frati,3au decedat si am ramas 2,fiecare la casele noastre ,casa batraneasca a tatalui meu i-a facut act de mostenire 1/2 sotiei adica mamei si 1/2 fratelui,dupa decesul tatalui mama a facut si ea act de mostenire tot fratelui.Acum a decedat si fratele ce se intampla cu casa si terenul din curte cine il mosteneste?Ce pot face eu unul din cei 2 frati care mai traim, eu l-am inmormantat m-am ocupat cu totul de l-am ridicat de la spital,am facut tot ce se putea face.Cui ramane casa,ce pot face eu cat mai am si eu zile?
Cel mai recent răspuns: ionelzanf , utilizator 22:06, 17 Martie 2017
Buna seara,
S-au dezbatut succesiunile de pe tata si de pe mama?
Ce intelegeti prin ,,casa batraneasca a tatalui meu i-a facut act de mostenire 1/2 sotiei adica mamei si 1/2 fratelui"?
Ce intelegeti prin ,,dupa decesul tatalui mama a facut si ea act de mostenire tot fratelui."?
Fratele decedat avea copii si sotie?
De pe urma celorlalti frati decedati s-au dezbatut succesiunile?
Avand in vedere ca este aproape de neinteles intrebarea, va rog sa raspundeti la intrebari ca sa va putem ajuta.
Ce s-a facut mai exact? Donatie?
Nu exista act de mostenire cat timp omul traieste.
Deci mama cat era un viata nu putea sa faca act de mostenire fratelui. Si nici cand traia tatal dvs nu putea sa ii faca act de mostenire mamei si fratelui.
A facut vanzare/donatie/intretinere/testament?
casa era a tatalui de la parinti fiind singurul fiu,cand s-a casatorit cu mama mea are un act de mostenire 1/2 mamei si 1/2 fratelui,cand a decedat tatal mama are si ea partea ei 1/2 tot un act de mostenire fratelui cu cealalta parte 1/2/.Nu s-a facut nimic dupa decesulparintilor.Fratele nu a fost casatorit deci nu a avut pe nimeni.
Dupa moartea celorlalti frati nu s-a facut succesiune.Decedand fratele cu act de mostenire in casa a ramas alt frate surdo/mut care a decedat si el.Casa acum este inchisa eu avad casa cu sotia mea ,celalat frate este casatorit in alta comuna unde si locuieste,Eu m-am ocupat cu totate cheltuielile de inmormantare.Fratele decedat a avut 82 ani eu am 74 pot sa mor si eu,nu am nici eu copii,vreau sa rezolv situatia ca am niste nepoti din partea sotiei care ma ingrijesc am 520 ron pensie doar,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune a.oana a.oana Mama mea are din prima casatorie un copil (adult acuma) pe care l-a crescut fostul sot. In momentul in care mama s-a despartit de primul sot, cu care nu stim ... (vezi toată discuția)
Mosteniri drept de proprietate nico radu nico radu buna ziua incep prin a va spune ac mama a decedat in 2003 atunci nu am facut succesiunea .in urma ei am ramas eu ,fratele meu care a decedat si el in 2007 ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)