avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere acte indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere acte indemnizatie somaj

Buna ziua,

Sunt in concediu pentru ingrijire copil pana la 23.11.2011 dupa ce am intrat in prenatal firma a dat faliment.Am dat de lichidatorul judiciar pentru a obtine actele necesare pentru indemnizatia de somaj.Acesta mi-a spus ca nu poate sa ma ajute ca nu are nici un document, ca administratorii sunt de origine egipteana respectiv irakiana si nu mai sunt de gasit.Mi-a spus sa i-au legatura cu firma de contabilitate si sa vad daca pot obtine documentele necesare.Cei de la contabilitate mi-au spus ca nici ei nu mai au nici un document nici o evidenta.Lichidatorul imi spune sa revin cu o cerere (ce fel de cerere sa fac daca nu au nici un document??)Va rog din suflet sa ma ajutati nu stiu cui sa ma mai adresez, Unde pot verifica daca s-au platiti taxele catre somaj????

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: maxisilvia , utilizator 18:26, 17 Octombrie 2011
1. Pentru a va inregistra la Agentia de Somaj firma trebuie sa va elibereze:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime (si carnetul de munca, daca aveati asa ceva);
- adeverinta tip pentru somaj.

2. - Firma de contabilitate ar trebui sa aiba toate evidentele contabile.
- Daca nu le are poate solicita de la Agentia de Somaj si de la Adm. Fiscala copii dupa declaratiile nominale lunare (sau D112) depuse de ea in numele angajatorului.
- In declaratiile lunare nominale si D112 se afla toate datele necesare pentru completarea adeverintei pentru somaj.

3. Pentru adeverinta de vechime puteti solicita concursul ITM unde, pana la 01.01.2011 s-au depus statele de plata si decizia de suspendare a CIM al dvs. (cand ati intrat in CCC).

4. De asemenea ITM va poate ajuta si cautand in Revisal datele dvs. pentru a completa adeverinta d vechime.

5. Asadar exista posibilitatea de a rezolva problema daca exista putina bunavointa din partea lichidatorului judiciar care are acesta obligatie de a va elibera toate documentele necesare la incetarea CIM, dar si din partea ITM si a firmei de contabilitate.
Buna ziua,

Am luat legatura cu lichidatorul, care imi spune ca nu are nici un act si nu are cum sa ma ajute .Acelasi este raspunsul si celor de la contabilitate, nu mai au nici o evidenta.Nu imi ramane decat sa intocmesc o cerere catre lichidator in care sa imi cer drepturile, sa mentionez un termen iar daca nu se rezolva pe cale amiabila vreau sa ii dau in judecata si sa cer si daune.Care sunt pasi care trebuie urmati pentru a-i da in judecata? Cum trebuie sa procedez?

1. Pentru procedura de a apela la instanta judecata o sa va raspunda un jurist.

2. In mesajul meu precedent v-am dat niste solutii:
2. - Firma de contabilitate ar trebui sa aiba toate evidentele contabile.
- Daca nu le are poate solicita de la Agentia de Somaj si de la Adm. Fiscala copii dupa declaratiile nominale lunare (sau D112) depuse de ea in numele angajatorului.
- In declaratiile lunare nominale si D112 se afla toate datele necesare pentru completarea adeverintei pentru somaj.

3. Pentru adeverinta de vechime puteti solicita concursul ITM unde, pana la 01.01.2011 s-au depus statele de plata si decizia de suspendare a CIM al dvs. (cand ati intrat in CCC).

4. De asemenea ITM va poate ajuta si cautand in Revisal datele dvs. pentru a completa adeverinta d vechime.

De ce nu le incercati?
Buna ziua,
Referitor la mesajul anterior, am tinut cont de solutiile date de dumneavoastra, dar din pacate nici din partea contabilitatii, nici din partea lichidatorului nu exista bunavointa.Cei de la contabilitate spun ca nu mai au nici o evidenta ca nu mai este treaba lor.Lichidatorul trebuie sa-mi intocmeasca o cerere de incetare a contractului de munca si sa-mi intocmeasca adeverinta pentru somaj.Nu s-a putut pe cale amiabila.Am intocmit o cerere catre lichidator in care solicit eliberarea documentelor, am mers la sediu si am rugat sa mi se dea un numar de inregistrare si am fost refuzata pe motiv ca nu acte, ca nu are timp ca are de facut o lucrare.Intr-un final mi-a spus sa revin in alta zi cu cererea si sa le aduc numarul si numele firmei care tinea contabilitatea firmei.Ce pasi ar trebui sa urmez pentru a rezolva situatia.Si inca o intrebare :daca firma nu a platit taxele catre somaj as putea plati eu pentru a beneficia de somaj?
Va multumesc,
1. Nu mai stiu ca sa mai zic cand vad atata lipsa de bunavointa din partea lichidatorului si a firmei de contabilitate.

2. Mergeti la AJOFM si rugati sa va spuna cum sa procedati pentru a rezolva problema.

3. Incercati si pe www.anofm.ro/ si vedeti daca ANOFM va poate ajuta.

4. Incercati sa vorbiti si cu un avocat sa va ajute.

Alte discuții în legătură

Intrebare executor judiciar bonprice bonprice Buna ziua firma la care sunt angajat este in faliment.Nu am reusit sa iau legatura cu executorul judiciar numit telefonic asa ca iam trimis in scris cu ... (vezi toată discuția)
Societate cu capital strain; abandonata de patron in timp ce aveam cim suspendat pentru crestere copil 2 ani danieladulgheru danieladulgheru Buna ziua. Am si eu o intrebare,am intrat in pre si post natal si din acel moment patronul(cetatean strain) nu a mai platit compensatiile salariale niciunui ... (vezi toată discuția)
Eliberare acte pentru somaj ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Am lucrat la o firma in perioada 03/05/ 2012 - 07/ 05/ 2013. Firma s-a inchis si a fost bagata in faliment. Patronul a zis ca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)