avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate cu capital strain; abandonata de patron in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate cu capital strain; abandonata de patron in timp ce aveam CIM suspendat pentru crestere copil 2 ani

Buna ziua.
Am si eu o intrebare,am intrat in pre si post natal si din acel moment patronul(cetatean strain) nu a mai platit compensatiile salariale niciunui angajat.
Firma a functionat in continuare administrastratorul firmei(imputernicit) sustinand ca este doar o intarziere de cateva luni de neplata a salariilor.
Am depus cerere de suspendare a contractului de munca intrand in cei doi ani de crestere si ingrijire copil si la scurt timp am aflat ca firma a fost abandonata de patron iar angajatii au incetat sa mai lucreze pentru ca nu au mai fost platiti de nimeni.
Acum ...pe 30 oct 2010 ar trebui sa reancep munca si dat fiind ca firma nu mai exista am inteles ca pot beneficia de ajutor de somaj.
Prin bunavointa ex-contabilei firmei am obtinut o adeverinta pentru somaj dar mi sa spus ca am nevoie si de o adeverinta de vechime de la ITM.
La ITM inspectoarea care sa ocupat de firma a spus ca nu-mi poate da nici o adeverinta de vechime si ca va trebui sa vina persoana care are inca stampila firmei adica ex-contabila.
Tin sa precizez ca actele firmei au ramas imprastiate intre ex-contabila si administratorul imputernicit care afirma ca nu mai are nici o responsabilitate pentru ca el a incetat contractul de munca pentru neplata compensatiilor salariale.
Banii pe pre si post natal nu i-am mai recuperat si de la CASMB mi sa spus ca se deconteaza angajatorului si nu angajatului,iar acum pentru somaj ma invart in cerc............ce sa fac?

Alte discuții în legătură

Societate cu capital strain; abandonata de patron in timp ce aveam cim suspendat pentru crestere copil 2 ani danieladulgheru danieladulgheru Buna ziua. Am si eu o intrebare,am intrat in pre si post natal si din acel moment patronul(cetatean strain) nu a mai platit compensatiile salariale niciunui ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez pt a primi o adeverinta pt vechime in munca pt perioada in care am fost in concediu medical in ... (vezi toată discuția)
Solicitare sfat Li_Ra Li_Ra Buna ziua, Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: O persoana angajta la o firma din Bucuresti se hotaraste sa-si dea demisia din motive ... (vezi toată discuția)