avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberare acte pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberare acte pentru somaj

Buna ziua! Am lucrat la o firma in perioada 03/05/ 2012 - 07/ 05/ 2013. Firma s-a inchis si a fost bagata in faliment. Patronul a zis ca pot beneficia de ajutor de somaj, dar nici pana acum nu mi-a dat actele necesare, cel putin nu toate.
Deoarece la data la care fusesem eu la AJOFM inca nu se inregistrase plata in totalitate pentru cartea de munca mi-au zis ca nu se poate baga dosarul pentru ca nu apaream in evidenta lor cu 12 luni de contract de munca, ci 11 luni si 21 de zile si mi-au cerut sa revin dupa virarea banilor in contul AJOFM si sa cer modificarea adeverintei in care erau inregistrate documentele de plata pentru cartea de munca...
Negasind loc de munca,am insistat la angajator sa-mi modifice acea adeverinta pe care i-am inmanat-o si acum sustine ca nu stie ce a facut cu ea. Am luat legatura cu doamna ce ii tinea contabilitatea firmei si mi-a spus ca nu ma poate ajuta cu adeverinta respectiva pentru ca deja a predat actele la lichidator.
Mai pot primi acea adeverinta pentru a putea beneficia de ajutor de somaj? Si chiar daca as primi-o, cu acele zile ramase neplatite la data respectiva s-ar face 12 luni de contract de munca? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
ContSters155784, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 23 Octombrie 2013
1. Luati legatura cu lichidatorul judiciar care trebuie sa va dea toate actele necesare, inclusiv adeverinta pentru somaj.

2. - Ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj nu trebuie sa aveti platite contributiile la somaj ci ele trebuie sa fie numai datorate.
- Datoria se dovedeste cu declaratia lunara nominala (D112) pe care angajatorul o depune la ANAF.
Daca nu indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni, atunci cu siguranta nu veti beneficia de indemnizatia de somaj , indiferent cine va elibereaza acea adeverinta si indiferenta daca s-a platit sau nu contributia pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil, apoi somaj carst_dany carst_dany Buna ziua, Am intrat in concediu de maternitate din data de 01.01.07. Perioada de 2 ani cat am primit indemnizatie de crestere a copilului s-a terminat. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru somaj danat2905 danat2905 M-am confruntat cu urmatoarea problema: a trebuit sa-mi depun dosarul pentru somaj, si am avut nevoie de adeverinte de la toate firmele unde am lucrat dupa ... (vezi toată discuția)
4 luni din concediul pt cresterea copilului nu apare in cartea de munca, cine le poate trece? franci franci situatia mea este urmatoarea: inainte de treminarea concediului de maternitate m-am intors o luna la firma care m-a disponibilizat \"cu acordul meu\" cu 31 ... (vezi toată discuția)