Am intrat in concediu de maternitate din data de 01.01.07. Perioada de 2 ani cat am primit indemnizatie de crestere a copilului s-a terminat. Firma la care am lucrat a dat faliment. Spuneti-mi ce trebuie sa fac pentru a intra in somaj
Initial, mergeti la AJOFM si depuneti cererea de somaj, pentru ca somajul se acorda numai de la data solicitarii.
Luati de asemenea legatura si cu lichidatorul sau administratorul firmei, dupa caz, actele necesare la AJOFM pentru a beneficia de somaj. ;)
Daca firma a intrat in falimenta luati legatura cu lichidatorul /administratorul judiciar al societatii sa va faca revenirea din concediu si sa va depune decizia de desfacere a contractului individual de munca si sa intrati ulterior in somaj.
Am fost la AJOFM mi-au spus ce acte am nevoie (normal ca nu mi-au zis nimic de cerere). Cu ce litera trebuie sa se faca decizia de desfacere a contractului individual de munca?
Cei de la AJOFM mi-au dat un formular in care trebuie sa trec salariul pe ultimele 12 luni. Ce completez in acest formular? (ca in ultimele 12 luni am primit indemnizatie de crestere a copilului sau ultimele 12 luni in care am primit salariu)
Decizia trebuie sa fie cu art 65 (1) din Codul Muncii. Dvs. nu treceti nimic, acea adeverinta o completeaza angajatorul la care ati lucrat cu cele 12 luni anterioare concediului de crestere copil si cele de dupa crestere ( de la 01.01.2009 pana la data desfacerii contractului, conform deciziei)