avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CIC direct in prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CIC direct in prenatal

Buna seara

Am fost in concediu ingrijire copil, urmand ca la data de 13.03.2013 sa ma prezint la lucru. Avand in vedere ca urmeaza sa avem al doilea copil, am primit concediu prenatal de la medicul de familie incepand cu data de 13.03.2013...
Dorind sa inregistrez concediul, am vrut sa il depun la societate, dar este in faliment.
Intre timp am luat legatura si cu lichidatorul care pana la data de azi 30.03.2013 nu mi-a dat nici o decizie de incetare a activitatii sau alte documente. + de asta au spus ca societatea a fost vanduta unui strain care doreste sa mute sediul la Bucuresti, dar inca e in proces.
Tinand cont de aceasta situatie cim va fi incetat cf art 65? Nu am primit un preaviz.
Acel preaviz poate incepe doar dupa terminarea efectiva a cic ?
Se poate incepe preavizul avand in vedere ca sunt in prenatal?

Am inteles ca impreuna cu decizia de incetare a activitatii si inca cateva acte, le depun la CAS Cluj de unde se va face plata?
Angajatorul (Lichidatorul) nu e obligat sa achite o parte din concediu prenatal avand in vedere ca nu m-a concediat pana la ora actuala?

Daca voi fi concediata avand in vedere falimentul, cand voi putea beneficia de somaj? doar dupa terminarea CIC 2?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:07, 2 Aprilie 2013
1. - CJAS va plateste certificatul medical si apoi recupereaza banii de la angajator.
- Dar mai intai trebuie sa aveti decizia de concediere.

2. - Ar fi bine daca v-ati inregistra la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de maternitate).
- Certificatele medicale vor fi platite de Agentia de Somaj, veti intra in CCC2 si dupa aceea veti primi si indemnizatie de somaj.
cu ce data e legal sa primesc decizia de incetare a activitatii?
13 martie plus 15 zile lucratoare?
1. Conform Legii 85/2006 (legea privind procedura insolventei) trebuie sa va acorde un preaviz de 15 zile lucratoare:

Art.86
...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
...

2. Aceste 15 zile va vor fi platite.
In cat timp trebuie depuse actele pt somaj de la data desfacerii cim?

In cazul in care nu ma inregistrez acum la somaj, nu voi putea beneficia de CCC 2 ?

Va multumesc
1. Actele trebuie depuse la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la data concedierii.

2. Puteti sa le depuneti si mai tarziu (maximum 12 luni de la data concedierii) dar ele vor fi luate in calcul de la data depunerii.

Alte discuții în legătură

Sunt in concediu pentru cresterea copilului iar firma a intrat in lichidare. ce drepturi am? raluci_b raluci_b Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma aflu in CIC pana la data de 8 nov 2011, in acelasi timp sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Sunt in ccc si sunt insarcinata cu al doilea copil iar firma unde sunt angajata nu mai are activitate Irina_21 Irina_21 Buna ziua! Sunt in CCC pana pe data de 06.02.2016 cu primul copil si sunt insarcinata cu al doilea pe care ar trebui sa il nasc cam in perioada 15-20.02.2016 ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic - firma in faliment catalunia catalunia Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata cu al doilea copil si la finalul concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani pentru primul ... (vezi toată discuția)