avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt in CCC si sunt insarcinata cu al doilea copil iar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt in CCC si sunt insarcinata cu al doilea copil iar firma unde sunt angajata nu mai are activitate

Buna ziua! Sunt in CCC pana pe data de 06.02.2016 cu primul copil si sunt insarcinata cu al doilea pe care ar trebui sa il nasc cam in perioada 15-20.02.2016 insa firma la care sunt angajata nu mai are activitate. Problema mea este ca nu stiu ce sa fac in acest caz pentru ca oricum concediile medicale nu am cum sa le depun la firma . Oare ar trebui sa solicit incetarea suspendarii pentru CCC, sa imi faca decizia de incetare si sa incerc sa ma angajez in alta parte inainte ca baiatul meu sa faca 2 ani? Mai precizez faptul ca nu pot beneficia de somaj deoarece in momentul in care m-am angajat la aceasta firma eu veneam dintr-un somaj. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Irina_21 , utilizator 23:46, 27 Septembrie 2015
1. Daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment poate emite decizia de concediere chiar daca sunteti in CCC1, fara sa mai faceti dvs. cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca.

2. - Imediat ce se termina CCC1 solicitati medicului certificat pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) cu ziua urmatoare a ultimei zile de CCC1.
- Certificatele medicale le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Interesati-va la CJAS ce acte trebuie sa duceti la prima depunere de certificat medical.

3. Dupa terminarea concediului de maternitate puteti depune la Primarie actele pentru indemnizatia pentru CCC2.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal bobu_elena bobu_elena Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil(de 2 ani), concediu care mi se termina pe 19 septembrie 2011. In acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)
Nastere al ii-lea copil in timpul ccc1 giacris giacris Buna ziua, In cazul in care o persoana se afla in CCC pana in luna septembrie 2016, iar in august 2016 urmeaza sa nasca al -2-lea copil, trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)