Buna ziua
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:
am terminat procesul de partaj si in august am primit comunicarea. Dupa investirea deciziei ca irevocabila si definitiva, doresc sa-i inmanez fostului sot sulta.
Se poate face la notar in prezenta amandorura? Sau doar la executor.
Daca nu ii inmanez suma efectiv in mana, pot sa o consemnez la oricare banca, sau numai la CEC?
As mai dori sa-mi confirmati, daca imi aduc bine aminte, ca va trebui sa fac transcrierea doar a procentajului de 50% din valoarea apartamentului, pentru ca este intabulat pe numele amandorura si doar partea de 50% este de fapt transcrisa, nu toata valoarea.
Multumesc
In speta data puteti sa-i dati sulta stabilita prin consemnarea sumei respective la C.E.C. Bank. Este mai bine asa pentru a evita cheltuieli suplimentare pe care le-ati face cu executorul judecatoresc sau la notar. Ii inmanati acea fila de cec in care ati consemnat valoarea sumei stabilita de instanta care reprezinta sulta. Sa pastrati o copie dupa acea fila de cec pentru a nu avea surprize neplacute, ulterior!
La notar! Aveti nevoie de declartia ca si-a primit banii. Altminteri ramaneti cu privilegiul inscris in CF pentru plata sultei.
Daca refuza primirea, atunci trebuie facuta oferta de plata urmata de consemnatiune. Dar asta se face dupa o anume procedura si prin executor judecatoresc. Si nu asa cum vi s-a sugerat mai sus ... adica impiedicandu-va de prima banca din drum.
Va multumesc pentru raspuns. Asa este cum m-ati sfatuit. Am fost ieri si la notar si la banca. Prima data se face o declaratie de catre notar intre mine si fostul, apoi mergem la banca sa transfer banii din contul meu in contul lui, apoi inapoi la notar pentru semnare si parafarea declaratiei, cu care voi merge mai apoi la cadastru impreuna cu hotararea judecatoreasca.