avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plată Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plată Sulta

Cum sa procedez corect la plata sultei??Prin executor,virament,mandat postal...pentru că este totuși o suma mare de bani, jumătate din evaluarea unei garsoniere..cum sa procedez corect???Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:10, 30 Ianuarie 2019
Obligatoriu prin: 1. notar, dar trebuie sa se prezinte si beneficiarul sa dea declaratie ca a primit banii, sau prin 2. executor judecatoresc - are aceeasi valoare juridica, de act autentic.
Buna seara,
Cel mai bine este sa inmanati banii printr-un notar (se incheie o declaratie de descarcara cand s-au virat banii) dar se poate, daca persoana care trebuie sa primeasca sulta nu este cooperanta sa apelati la un executor judecatoresc care sa dispuna consemnarea acestei sume la CEC.
Eu trebuie sa platesc vre un comision,indiferent ca platesc la notar sau executor ??Multumesc frumos!

Ana-Maria Dutescu a scris:

Obligatoriu prin: 1. notar, dar trebuie sa se prezinte si beneficiarul sa dea declaratie ca a primit banii, sau prin 2. executor judecatoresc - are aceeasi valoare juridica, de act autentic.

Da, sunt taxe la valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Modalitate de plata a sultei dupa partaj-divort kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: am terminat procesul de partaj si in august am primit comunicarea. Dupa investirea deciziei ca ... (vezi toată discuția)
Practic, cum platesc sulta? and_sar and_sar Stiu ca trebuie deschis un cont CEC, dar de catre cine? Trebuie sa apelez la un executor sau pot sa fac singur? Eventualul executor se ocupa de la A la Z sau ... (vezi toată discuția)