avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... practic, cum platesc sulta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

practic, cum platesc sulta?

Stiu ca trebuie deschis un cont CEC, dar de catre cine? Trebuie sa apelez la un executor sau pot sa fac singur? Eventualul executor se ocupa de la A la Z sau numai de notificarea platii catre creditor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:42, 22 Martie 2013
Achitati sulta stabilita prin sentinta direct catre cel in favoarea caruia a fost stabilita prin virament bancar sau numerar , recomandat in fata unui notar.
Deci daca fac virament din strainatate direct intr-un cont al creditorului este suficient?
Dar daca creditorul nu vrea sa accepte plata?
Cu multe multumiri.
and_sar a scris:

Deci daca fac virament din strainatate direct intr-un cont al creditorului este suficient?
Dar daca creditorul nu vrea sa accepte plata?
Cu multe multumiri.



Si daca creditorul nu recunoaste ca ati platit, cum faceti dovada?
Va recomand sa platiti ori prin intermediul unui executor care sa consemneze acest lucru si astfel sa aveti dovada platii, ori la notariat si creditorul sa dea declaratie autentica, ca si-a primit banii.
Succes!
Daca aveti contul bancar al creditorului si sunteti sigur ca este cel corect faceti virarea in acest cont, mentionati ca ei reprezinta sulta conform sentintei. Nu cred ca nu va dori sa ii primeasca.

Daca se intampla acest lucru, apelati la un executor judecatoresc care sa someze partea sa se prezinte la biroul lui pentru predarea sumei de plata. Daca in ziua fixata nu se prezinta banii vor fi pusi intr-un cont al executorului si tinuti la dispozitia creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta apartament mareboys mareboys In urma procesului de divort si apoi a unui proces de partaj , mi-a fost incredintat apartamentul, cu obligatia platii unei sulte catre fosta sotie. Desi a ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)