avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA control rambursare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

control rambursare tva

In urma unui control pentru rambursare de tva,a fost dat jos tva in valoare de 1000 lei aferent unei facturi de avans din octombrie 2010 pentru achizitionarea unui utilaj,factura care nu s-a platit nici la momentul controlului si nici utilajul nu a fost inca achizitionat.
Intrebare:cum inregistrez acest tva?X-(
Si evident,majorarile de intirziere?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
vlad.aurelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 18:20, 13 Septembrie 2011
tva-ul respins 635=4424
majorarile 6581=5121 cand le achitati
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
office.carmen, utilizator
Organul de control mi-a spus ca pot solicita acesta suma dupa ce voi plati factura sau cand voi achizitiona utilajul si se va face regularizarea si sincer nu stiu daca trebuie dusa suma in 635#-o
Ati semnat un proces verbal de control si vi s-a inmanat dosarul cu actul de control,trebuie sa inregistrati in 635.Organul de control v-a spus corect,dar pana la plata facturii si achizitionarea utilajului mai pot trece ceva luni...inregistrati acum conform actului de control ca sa aveti aceeasi suma atat in fisa pe platitor(fisa de rol)cat si in evidenta contabila.
Eu consider ca acea suma v-a fost respinsa in mod gresit.
Potrivit art. 134^2 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare, prin derogare de la prevederile alin.(1), exigibilitatea taxei intervine la data emiterii unei facturi, inainte de data la care intervine faptul generator. Conform art. 155 alin.(5) lit. l) din Codul fiscal, factura trebuie sa contina data la care au fost livrate bunurile/prestate serviciile sau data incasarii unui avans, cu exceptia cazului in care factura este emisa inainte de data livrarii/prestarii sau incasarii avansului.
Potrivit prevederilor art. 145 alin.(1) din Codul fiscal, dreptul de deducere al taxei ia nastere in momentul exigibilitatii taxei. Prevederile art. 134^2 alin.(2) lit. b) din Codul fiscal sunt aplicabile in situatia in care nicio factura nu a fost emisa anterior livrarii bunurilor/prestarii serviciilor.
Daca factura, chiar si de avans, este emisa anterior incasarii avansului si anterior livrarii bunurilor/prestarii serviciilor, atunci prevaleaza prevederile art. 134^2 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal. Orice furnizor de bunuri/prestator de servicii ar avea obligatia sa colecteze taxa pe valoarea adaugatala la data emiterii acestei facturi si, pe cale de consecinta, beneficiarul ar avea drept de deducere la acelasi moment in conformitate cu prevederile art. 145 alin.(1) din Codul fiscal

Daca nu va gaseau asta va gaseau altceva.

Cititi PV control, este posibil ca acea suma sa fi fost respinsa la aceasta rambursare, dar sa va pastrati pt ea dreptul de deducere. Acest lucru inseamna ca puteti solicita in viitor rambursarea ei sau o compensati cu tva-ul de plata viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare plati partiale tincuta30 tincuta30 Care va fi regimul deducerilor TVA in cazul platilor partiale la facturi de achizitii care au specificate pe ele mai multe cote de TVA? (vezi toată discuția)
Cursul valutar in facturile fiscale. sdb sdb De exemplu,un client plateste pentru un serviciu o taxa care e stabilita in Euro,plata se face in lei la cursul BNR din penultima zi lucratoare. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)