avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIA ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIA ALIMENTARA


Buna ziua. Am un copil din prima casatorie care a ramas la mine iar celalalt a ramas la fosta mea sotie. M-am recasatorit si am avut din nou un copil dar am divortat si copilul a ramas la sotie. M-a dat in judecata pentru marirea pensiei alimentare. Eu am o pensie de invaliditate de 559 ron. M-ar interesa ce procent ar trebui sa platesc din venitul meu acestui copil si daca am vreo facilitate in fata legi pentru ca am pensie de invaliditate? Copilul ramas in ingrijirea mea este la liceu in clasa a X A in alta localitate(fiind nevoit sa platesc internatul lunar). iar celalat copil caruia trebuie sa-i platesc pensia alimentara este in clasa a VI a in localitatea in care locuieste. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:36, 13 Septembrie 2011
nu aveți nici o facilitate legată de invaliditate. obligația legală de întreținere a copiilor minori există. depuneți dovada veniturilor pe care le aveți , faptul că mai aveți un copil în întreținere și toate cheltuielile pe care le aveți. așa instanța va aprecia. cu noul cod civil lucrurile se vor schimba. vor conta foarte mult veniturile pe care le au părinții și nu se va mai lua ca etalon salariul minim pe economie, în situația în care persoana nici nu realizează venituri.
Va trebui sa platiti pensie alimentara pentru ambii copii in cuantumul a 33% din venitul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentare meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza ? L.V L.V Fiind pe rol (in curs) procesul de re-încredinţare minor, mi-a sosit la servici o cerere/informare despre veniturile personale pe ultimele 6 luni (desi nu cu ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Costel1977 Costel1977 Buna ziua, În situația actuală plătesc pensie alimentara pentru 2 minori 33% din venitul net iar fosta sotie m-a dat în judecată pentru recalculare ... (vezi toată discuția)