Buna seara. Am un bebe de 1 an si 4 luni si as vrea sa raman insarcinata din nou. Spuneti-mi va rog, daca bebe 2 se naste la o luna dupa ce bebe 1 implineste 2 ani, cum procedez pentru a lua indemnizatie de crestere a copilului si pentru bebe 2? pot lua concediu prenatal sa acopar perioada intre terminarea indemnizatiei pentru primul bebe 1 si nasterea celui de-al doilea bebe, adica aproximativ o luna? va multumesc.
O.U.G.nr.148/2005: Art.6.- (1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art.1, respectiv la art.2, se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copiii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(2). (3) Durata de acordare a concediului prevazut la art.1 se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin.(1) si (2).
Da, fara nicio problema! Mai sus am citat din actul normativ care reglementeaza situatia dvs.
Exista situatii in care nasterile nu pot fi consecutive? :-/
In situatia dvs, cele 12 luni sunt constituite integral din perioada in care ati beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.