avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare gresita
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare gresita

odata cu martie 2011,cu legea care prevedea recalcularea pensiilor celor cu grupa 1 si 2,am descoperit ca la calculul pensiei (decizia initiala din 2007)nu s-a luat deloc in calcul grupa a 2a pe motiv ca adeverinta din dosar nu era stampilata(dar in carnetul de munca este precizata grupa a2a).La recalcularea din martie ,a crescut pensia cu aprox 150 ron,dar:NU TREBUIAU PLATITE DIFERENTE PENTRU ULTIMII TREI ANI ?Caci s-a gresit de la casa de pensii .Va multumesc.trebuie sa ma adresez instantei sau casei judetene a pensiilor?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:03, 14 Septembrie 2011
1-Ultima recalculare la grupele de munca a avut loc incepand cu 01/01/2011 si nu cu martie.
2-Diferentele sunt pentru perioada 01/10/2009-31/12/2010.Ele sunt rezultatul neaplicarii O.U.G.100/2008 incepand cu 01/10/2009.

Incercati printr-o interventie la Casa locala

Iata un caz similar rezolvat in urma interventiei mele la Casa locala.

Carp Mircea
INTREBARE: Buna dimineata.Rog sa aplicati:
1-O.U.G.100/2008 incepand cu luna octombrie 2009 in dosarul nr........... titular- [EDITAT]
.
Multumesc mult pentru intelegere.
16/03/2011 09:37

RASPUNS: Cererea ds. a fos transmisă Direcţiei Stabiliri şi Plăţi Prestaţii urmând ca în cel mai scurt timp posibil să comunicăm benficiarului decizia de recalculare conform prevederilor legale. 16.03.2011
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea punctului de pensie pentru: grupa i si grupa ii / spor de vechime Marivona Marivona Am doua probleme la care va rog foarte mult sa-mi raspundeti si anume: 1. nu mi s-a recalculat punctajul mediu anual dupa noua lege a pensiilor desi am ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - perioada lucrata in grupa de munca nevalorificata ioann ioann tatal meu, Precup Ioan, nascut in 28/02/1938, este pensionar din anul 1994, la limita de varsta, cu o vechime completa . Are 37 ani vechime din care 18 ani si ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie grupa i de munca incepand cu data de 1 ianuarie 2011, neaplicata serban cernescu serban cernescu am fost scos la pensie din 1995,la limita de varsta si stadiu complet de cotizare.Mentionez ca din 39 ani munciti,20 ani am muncit in subteran la mina livezeni ... (vezi toată discuția)