avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum pot contesta raportul de asigurare in cazul unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum pot contesta raportul de asigurare in cazul unei daune

In urma unui accident rutier la care am fost implicat si in urma careia au fost avariate autoturismele,vinovat fiind celalat sofer deoarece nu a semnalizat intentia de a face stanga .,conform provcesului verbal emis de agentul de politie care a constat fapta.
raspunsul de la asirom este ca am despagubesc doar cu 50% din valoare deoarece a-si fi si eu vinovat .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:54, 2 Septembrie 2008
ccdcla a scris:

In urma unui accident rutier la care am fost implicat si in urma careia au fost avariate autoturismele,vinovat fiind celalat sofer deoarece nu a semnalizat intentia de a face stanga .,conform provcesului verbal emis de agentul de politie care a constat fapta.
raspunsul de la asirom este ca am despagubesc doar cu 50% din valoare deoarece a-si fi si eu vinovat .

Inspectorii de la societatile de asigurare nu au, inca, competente in stabilirea vinovatiei in cazul unui accdent de circulatie.
In cazul Dvs. va sfatuiesc sa solicitati, in scris, motivele pentru care va despagubesc numai pe jumatate, cu indicarea expresa a bazei legale.
In functie de raspuns va puteti adresa instantei de judecata pentru recuperarea intregului prejudiciu.
Succes!!!

Ioan Ciobanu - expert tehnic auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurătorii nu se pun de acord în privința vinovăției șoferilor, prin urmare nu plătește niciunul. cum se poate recupera paguba? Lorenafaur Lorenafaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema: In cursul lunii aprilie 2018, autoturismul unei societati a fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca Ioan131 Ioan131 Cu câteva zile în urmă am avut parte de un accident rutier. Am depășit o tipa care era cu mașina pe marginea drumului, am semnalizat intenția de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu complicatii MiceaPet MiceaPet in luna Noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier . Mergand pe banda a doua de circulatie am semnalizat intentia de a vira la stanga , fiind linie ... (vezi toată discuția)