avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Vreau sa dau examen in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Vreau sa dau examen in barou

Am terminat facultatea de drept si vreau sa dau examen in barou si ma intereseaza ce tematica se da si de unde se ia?si ce pasi trebuie sa urmez?va multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 14:19, 15 Septembrie 2011
Din cate stiu, perioada inscrierii pentru sesiunea de examene din octombrie s-a incheiat ceea ce inseamna ca nu te mai poti inscrie pentru examenul de acum.

Pe viitor ar fi indicat sa urmaresti site-ul Baroului in care doresti sa te inscrii intrucat cu 2 luni inainte de examen se publica anuntul cu privire la organizarea examenului, formalitati de inscriere, tematica si desfasurarea examenului. De obicei examenul se organizeaza in toamna
multumesc de raspuns.Nu pentru anul asta de la anul poate oricum facultatea am terminat-o in 2008.
Daca vreti sa va faceti o idee despre modalitatea de examinare,tematica s.a.m.d. (care probabil va suferi unele modificari odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil),putei citi Hotararea 04 respectiv 58 din 2011 a Consiliului UNBR:

[ link extern ]
Am auzit ca daca lucrezi 5 ani ca jurist nu mai dai examen in barou?
nu dai acelasi examen ca si cel dat de cei care nu indeplinesc aceasta conditie, dar exista alta forma de examinare

Alte discuții în legătură

Barou 2011 andra-celia andra-celia buna ziua,care este perioada de inscriere pentru sustinerea ex de primire in prof de av ca av stagiar,ca pe site nu gasesc decat datele ex propriu zise,ele din ... (vezi toată discuția)
Admitere 2012 Ioanah22 Ioanah22 Buna ziua tuturor... Sunt noua pe acest forum, si am si eu câteva întrebări: as dori sa știu cand va avea loc examenul din 2012 pt intrarea in ... (vezi toată discuția)
Cum pot da examen pentru avocat stagiar? quicky quicky Am si eu o intrebare si le multumesc pe acesta cale celor care imi vor raspunde. Vreau sa stiu cum pot da examen pentru avocat stagiar si unde pot afla mai ... (vezi toată discuția)