avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Vreau sa dau examen in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Vreau sa dau examen in barou

Am terminat facultatea de drept si vreau sa dau examen in barou si ma intereseaza ce tematica se da si de unde se ia?si ce pasi trebuie sa urmez?va multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 14:19, 15 Septembrie 2011
Art. 14. (1) Primirea în profesia de avocat se realizează numai în baza promovării
examenului organizat de către U.N.B.R., la nivel național.
(2) Cu titlu de excepție, în condițiile legii, pot accede în profesie, fără susținerea
examenului, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție cărora le-a expirat mandatul pentru
care au fost numiți ori, după caz, care au fost eliberați din motive neimputabile, precum și, în
aceleași condiții, judecătorii de la instanțele internaționale
(Statutul profesiei de avocat)
[ link extern ]
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barou 2011 andra-celia andra-celia buna ziua,care este perioada de inscriere pentru sustinerea ex de primire in prof de av ca av stagiar,ca pe site nu gasesc decat datele ex propriu zise,ele din ... (vezi toată discuția)
Admitere 2012 Ioanah22 Ioanah22 Buna ziua tuturor... Sunt noua pe acest forum, si am si eu câteva întrebări: as dori sa știu cand va avea loc examenul din 2012 pt intrarea in ... (vezi toată discuția)
Cum pot da examen pentru avocat stagiar? quicky quicky Am si eu o intrebare si le multumesc pe acesta cale celor care imi vor raspunde. Vreau sa stiu cum pot da examen pentru avocat stagiar si unde pot afla mai ... (vezi toată discuția)