avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de propietate atacabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de propietate atacabil?

Buna ziua,

poate este o intrebare deja pusa in paginile forumului, insa, in ciuda cautarilor, nu am gasit un raspuns la problema mea.

Eu detin 1/4 dintr-un imobil din care 1/2 au socrii si cealalta patrime sotul meu.
Noi divortam in data de 19 luna aceasta si din cauza neintelegerii cu privire la partaj ar urma un proces. Intrebarea este daca cei 25 % sunt atacabili in instanta?

Mentionez ca imobilul a fost achizitionat la rosu si finisat impreuna. Aportul meu a fost, in 2008, de cca 20.000 de euro, bani pentru care insa, eu nu am facturi justificante.

Evident, eu nu am pretentii la suma investita atunci, ci la o cota parte corespondenta unei evaluari imobiliare actuale.

Totusi, am inteles de la un prieten care a trecut printr-o problema oarecum similara, ca in instanta, socrii si sotul ar putea ataca valoarea actuala estimata, prin acte, dovezi si alte documente care sa ateste un aport mai mare din partea lor, chiar si intretinerea mea.

Totodata as dori sa va intreb ce costuri ar implica un astfel de proces, precum si durata acestuia.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenire corinamilitaru corinamilitaru soacra mea a decedat acum 2 ani,iar socrul meu s-a recasatorit.nu s-a facut succesiune,iar apartamentul pe care socrul meu l-a detinut impreuna cu soacra mea ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj micabis72 micabis72 am o intrebare si va multumesc anticipat pentru raspuns. Situatia sta in felul urmator. Am fost casatorita 20 de ani, am un baiat de 19 ani. Am hotarat cu ... (vezi toată discuția)
Pot ceda drepturile inainte de divort? mary_c mary_c Sunt intr-o perioada de despartire de sotul meu si dorim sa divortam.Avem o casa la tara cumparata pe numele amandurora.In acea casa locuiesc socrii, care au ... (vezi toată discuția)