avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă in vederea perimarii cererii de chemare in judecata
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

in vederea perimarii cererii de chemare in judecata

Buna ziua,

Cine ma poate ajuta va rog sa inteleg ce am de facut. Am primit o citatie in care scrie "in vederea perimarii cererii de chemare in judecata". Ce inseamna asta? Sunt obligata sa completez acea cerere tip pe care am gasit-o pe internt sa upot face pur si simplu o adresa in care sa scriu ca dorim suspendarea (sistarea-nici nu stiu cum sa ma exprim-nu am cunostinte in domeniu) dosarului.

Multumesc frumos, Ianca
Nu,nici macar nu trebuie sa va prezentati la acest proces.Instanta de judecata a constatat din oficiu perimarea actiunii formulate de dvs.care a ramas in nelucrare ,din vina dvs.timp de un an (proces civil_)sau 6 luni(cauza comerciala).Astfel la acest termen instanta de judecata va constata si se va pronunta asupra perimarii acestei cereri.

Perimarea-stingere a unui proces civil care a ramas in nelucrare, din vina partii, timp de un an, in materie comerciala, timp de 6 luni.

Perimarea se constata din oficiu sau la cerere, printr-o hotarare supusa recursului, termenul curgand de la pronuntare, daca perimarea este invocata pe cale de exceptie, hotararea poate fi atacata o data cu fondul. Perimarea stinge procesul, ramanand fara efect actele procesuale facute in acea instanta; ea nu stinge dreptul la actiune, care poate fi exercitat cat timp nu este prescris. Daca se face o noua cerere de chemare in judecata, se pot folosi dovezile administrate in cursul judecarii cererii perimate.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
Voi incerca un raspuns fata de datele prezentate de dvs.
Daca pe roul instante se afla o cerere de chemare in judecata, iar pentru lipsa de activitate din partea reclamantului, in termen legal, aceasta se perimeaza din cauza depasirii unui termen in care trebuia sa se faca un anumit act.
Darie Tudor a scris:

Daca pe roul instante se afla o cerere de chemare in judecata, iar pentru lipsa de activitate din partea reclamantului, in termen legal, aceasta se perimeaza din cauza depasirii unui termen in care trebuia sa se faca un anumit act.

Se perima,domnule......
andymaurul a scris:

Darie Tudor a scris:

Se perima,domnule......

Ce nu ati inteles?
In ce stadiu al judecarii cauzei a intervenit perimarea ? Fond,sau apel ?

Alte discuții în legătură

Termen tehnic ContSters137496 ContSters137496 Buna ziua , va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu un termen tehnic , specific judecatoresc, si anume : \" a raspunde la exceptia ... (vezi toată discuția)
Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)