avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vreau sa dau in judecata consiliul judetean
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vreau sa dau in judecata consiliul judetean

Vreau sa dau in judecata consiliul judetean Ilfov,prefectura Ilfov si alti.Deocamdata mainteresez.Stau in judetul Ilfov ,la 2 km de Bucuresti si de 3luni circul ca bovina.Au scos RATB.OK.Dar judetul Ilfov nu are regie de transport local.Nu are nimic.Au bagat amaratele alea de maxi taxi cu o capacitate de max 25 locuri si neinghesuim ca dobitoci 40 de insi.Platesc impozite ca orice alt locuitor si nu beneficiez de nimic.Parca atunci cand s-au facu licitatiile pentru transport privat au spus ca sunt obligati sa puna in vanzare si abonamente,Acum - ciuciu.Nu mai spun de copi sau batrani care platesc tot tarif intreg.Si cei de la ANAF sau administratiile fiscale ar putea sa spuna cum ii impoziteaza?Pe ce baza?Ei nu dau bilete niciodata iar de un mijloc de inregistrare electronic nici vorba.
Asa ca,cine ma poate ajuta cu un sfat ii multumesc foarte mult.Nu am de gand sa ii las sa isi mai bata joc de mine.
Cel mai recent răspuns: maka23 , utilizator 19:14, 4 Septembrie 2008
Sfatul meu e sa intocmesti o petitzie semnata de cat mai multi utilizatori ai acestui tip de transport in comun prin care sa ceri schimbarea mijlocului de transport cu unul mai mare sau marirea nr. de microbuze gen maxi-taxi pe linea respectiva si sa o depui la autoritatea publica competenta sa rezolve situatia d-voastra sau,
poti cere o audienta la consilierul judetean care se ocupa de regiunea ta si sa-i prezinti situatia reala in vederea solutionarii sale.
Pana la a chema in judecata autoritatile publice locale, in nume propriu urmeaza pasii prevazuti de lege" petitie, audienta, etc., si dupa aceea la instanta, dar sa fiti mai multi reclamanti.
Superrr raspuns dat , tudorioan ;)

@maka23
Depuneti o plangere la Consiliul judetean Ilfov in legatura cu aceste aspecte.
Consiliile locale, consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, au urmatoarele atributii cu privire la serviciile de transport public local de persoane prin curse regulate sau speciale:
a) sa evalueze fluxurile de transport de persoane pe baza unor studii de specialitate asupra cerintelor de transport public local, in prezent si pentru o perioada de minimum 5 ani;
b) sa stabileasca traseele principale si secundare, precum si autogarile si statiile publice aferente acestora;
c) sa stabileasca si sa aprobe programele de transport public local de persoane prin curse regulate, precum si capacitatile de transport necesare;
d) sa stabileasca modalitatea de atribuire a gestiunii pentru executarea serviciului de transport public local sau judetean de persoane, dupa caz;
e) sa actualizeze periodic traseele si programele de transport cuprinse in caietul de sarcini al serviciului de transport public local de persoane, anexa la regulamentul pentru efectuarea transportului public local, prin modificarea acestora in functie de cerintele de deplasare ale populatiei si in corelare cu transportul public interjudetean, international, feroviar, aerian sau naval;
f) sa organizeze procedurile de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public local de persoane si a infrastructurii tehnico-edilitare aferente sau din proprietatea publica ori privata a localitatilor.

In legatura cu faptul neeliberarii biletelor de transport de catre soferi, sesizati Garda Financiara si Autoritatea Rutiera Romana.
Reclamaţiile privind aglomeraţia, conduita îndoielnică a şoferilor, fumatul în incinta microbuzului, muzica dată tare şi altele asemănătoare se pot depune şi la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.
Va multumesc pentru sfaturi si informatii.
Am discutat cu primarul din Otopeni in legatura demersul pe care vreau sa il intreprind ( demers la care ar mai fi contribuit in 10 persoane) si mi-a spus sa mai astept pt. ca in cadrul consiliului judetea au fost deja luate unele hotarari legate de infintarea unei regii proprii a judetului Ilfov,subventionate de catre acesta.
Dar ,oricum subiectul ramane in discutie si mai ales partea legata de cumse impoziteaza veniturile cestor firme si chiar voi intreba la Garda si ARR.
Si mai am o intrebare daca stie cineva:in legea care reglementeaza transportul acesta privat nu este cumva specificat ca trebuie sa elibereze si abonamente?sau ca trebuie sa aiba tarife diferentiate pentru copii si batrani?Pentru mine nu este chiar o problema asta doar de principiu>dar unii dintre vecinii mei ,care au cate doi copii la scoala si ei la servici sunt de-a dreptul speriati de perspectica de a plati 4X20RonX2 pe zi 16 ron pe zi ori 20 zile lucratoare ..... este ceva la niste oamnei cu venituri mici.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transportul public din piatra-neamț. prostie sau hoție? MateiMelinte MateiMelinte Bună ziua! Sunt un adolescent de 17 ani din Piatra-Neamț, pasionat de transport public, în special de troleibuze. Anul acesta am inițiat împreună cu ... (vezi toată discuția)
Pentru decontarea navetei saptamanale maria.costan maria.costan Buna seara.... Sunt bugetar... pana anul trecut seful contabil de la noi mi-a decontat valoarea biletelor de microbuz.. anul asta a zis ca nu mi le mai ... (vezi toată discuția)
Decontarea navetei profesorilor ioana35 ioana35 Buna ziua! as dori sa va prezint o mica problema si dilema cu care ma confrunt. Sunt cadru didactic; fac naveta, cam 50 kilometri pana la scoala, cu masina ... (vezi toată discuția)