avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care este reglementarea care prevede stabilirea unui ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care este reglementarea care prevede stabilirea unui pret care sa nu fie mai mic decat costurile de productie

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti care este reglementarea care prevede stabilirea unui pret care sa nu fie mai mic decat costurile de productie pentru societati comerciale cu capital de stat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 08:58, 17 Septembrie 2011
Legea contabilitatii... a logicii si cea a bunului simt..
Ordonanta 99/2000 zice la art.17

"Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 16 lit. a) -c), e)-i), precum si in cazul produselor aflate in pachete de servicii. Prin vanzare in pierdere, in sensul prezentei ordonante, se intelege orice vanzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie, astfel cum acesta este definit in reglementarile legale in vigoare"

Ord99/2000
Art. 31. - Vanzarile efectuate in structuri denumite magazin de fabrica sau depozit de fabrica sunt vanzarile din productia proprie, efectuate direct consumatorilor de catre producatori, acestia indeplinind obligatiile ce revin oricarui comerciant care desfasoara comert cu amanuntul. Vanzarile cu pret redus prin magazin sau depozit de fabrica nu sunt supuse notificarii.
Art. 32. - In cadrul vanzarilor definite la art. 31, cu exceptia produselor alimentare, producatorii pot practica vanzari cu pret redus pentru acea parte din productia lor care indeplineste urmatoarele conditii asupra carora consumatorii au fost informati:
a) nu a fost anterior oferita spre vanzare din cauza defectelor de fabricatie;
b) face obiectul retururilor din reteaua comerciala;
c) reprezinta stocul din productia sezonului anterior ramas nevandut.
norme
27. Vanzarile sub denumirea "magazin de fabrica" sau "depozit de fabrica" se refera la vanzarile realizate de producatorii industriali pentru produsele care nu sunt oferite spre vanzare prin reteaua comerciala.
Vanzarile efectuate sub una dintre aceste denumiri sunt realizate de producatori care desfac produsele lor direct catre consumatori, in absenta unui intermediar. Produsele vizate sunt cele care nu au fost anterior oferite spre vanzare din cauza defectelor de fabricatie, cele care fac obiectul retururilor din reteaua comerciala, precum si stocul din productia sezonului anterior ramas nevandut.
28. Daca vanzarile sunt efectuate in magazinele de prezentare si desfacere ale producatorului, deschise publicului, stocul de marfuri vandut sub aceste denumiri trebuie sa fie bine individualizat, produsele respective fiind comercializate in raioane/spatii special amenajate, separat de celelalte produse oferite consumatorilor. In acest caz producatorul trebuie sa indeplineasca obligatiile care ii revin oricarui comerciant cu amanuntul.
Producatorii pot organiza astfel de vanzari si in depozitele sau spatiile special amenajate in acest scop din cadrul unitatilor de productie, cu conditia ca acestea sa fie deschise publicului, in masura in care vanzarile nu sunt organizate numai pentru angajatii producatorului.
In ambele cazuri consumatorii trebuie sa fie informati in limba romana, corect, complet si fara echivoc despre natura produselor oferite spre vanzare, respectiv in ce categorie se incadreaza acestea in conformitate cu prevederile lit. a)-c) ale art. 32 din ordonanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
ovidiu7676, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preturi de vanzare in activitatea de comert cu amanuntul virtual si in magazin calsic vlasceanuanca vlasceanuanca Pot sa am preturi de vanzare diferite in magazinul on-line si in magazinul de vanzare cu amanuntul clasic? Reducerile de preturi din cataloagele de promovare ... (vezi toată discuția)
Vanzare la preturi mai mici decat cele de achizitie aiss aiss As dori sa stiu daca produsele pe care firma mea le-a cumparat in baza unei precomenzi si cu care am ramas pe stoc, le pot vinde la preturi mai mici decat cele ... (vezi toată discuția)
Pret de vanzare mai mic decat cel din nir vmkriss vmkriss Pentru o intreprindere individuala neplatitoare de tva vanzare cu amanuntul Am nir pe fiecare factura intrata, se poate vinde cu un pret mai mic unul din ... (vezi toată discuția)