avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere

Buna ziua !
Sunt in CM de aproximativ 2 luni, timp in care unitatea la care lucram s-a desfiintat iar postul meu ( avand CIM suspendat) a fost mutat la unitatea de baza, la o distanta de aproximativ 140km de locatia initiala. Actul aditional (cel vechi, pentru ca altul nu am) este completat cu locul de munca initial, eu neavand absolut nici un document care sa ateste schimbarea locului de munca.
Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca dupa ce voi termina CM-ul sa fiu obligat sa merg la noua locatie a locului de munca ( mai mult ca sigur va urma un preaviz pentru concediere, perioada in care sigur nu voi putea sa fac aceasta naveta, eu lucrand la program de 8 ore)
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 18 Octombrie 2011
Este posibil ca dupa revenirea din c.m. sa se incheie un act aditional de modificare a locului de munca ... in caz contrar , exista posibilitatea concedierii dvs ... angajatorul va putea sa renunte scris la prezenta la serviciu a dvs pe perioada preavizului ...
Concedierea urmeaza sigur, problema de care ma lovesc este faptul ca nu voi putea merge la noul loc de munca in perioada preavizului.
In aceasta perioada va puteti lua CO sau angajatorul sa va notifice in scris faptul ca nu are nevoie de prezenta dvs la serviciu ...
Ma puteti ajuta cu baza legala prin care angajatorul ma poate notifica in scris ca nu are nevoie de mine ? Sau sa inteleg ca nu exista un articol de lege, dar prin bunavointa angajatorului ma poate lasa sa stau acasa ?
asa este , in lege nu exista asa ceva reglementat prin bunavointa angajatorului pe perioada preavizului puteti sta acasa .. insa asa ceva va trebuie sa fie mentionat intr-un document emis de catre angajator, altfel exista posibilitatea sa fiti trecut absent nemotivat daca se merge pe o intelegere verbala.

Alte discuții în legătură

Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua monique2009 monique2009 Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul preavizului alexa0515 alexa0515 buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: lucrez la o companie de 1 an, timp in care am avut acte aditionale de prelungire de 3 ... (vezi toată discuția)