avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere

Buna ziua !
Sunt in CM de aproximativ 2 luni, timp in care unitatea la care lucram s-a desfiintat iar postul meu ( avand CIM suspendat) a fost mutat la unitatea de baza, la o distanta de aproximativ 140km de locatia initiala. Actul aditional (cel vechi, pentru ca altul nu am) este completat cu locul de munca initial, eu neavand absolut nici un document care sa ateste schimbarea locului de munca.
Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca dupa ce voi termina CM-ul sa fiu obligat sa merg la noua locatie a locului de munca ( mai mult ca sigur va urma un preaviz pentru concediere, perioada in care sigur nu voi putea sa fac aceasta naveta, eu lucrand la program de 8 ore)
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 18 Octombrie 2011
Sunt in preaviz pana pe 03.11.2011 si mai am de uzat 9 zile CO pentru perioada ianuarie-octombrie. Seful meu nu vrea sa-mi acorde cele 9 zile de concediu insistand sa vin la servici, chiar daca prezenta mea este doar pentru a semna condica .Motivatia lui este ca-mi va plati cele 9 zile de CO.Daca totusi raman acasa in aceste 9 zile risc cumva sa-mi desfaca disciplinar contractul de munca?
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua monique2009 monique2009 Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul preavizului alexa0515 alexa0515 buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: lucrez la o companie de 1 an, timp in care am avut acte aditionale de prelungire de 3 ... (vezi toată discuția)