buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
lucrez la o companie de 1 an, timp in care am avut acte aditionale de prelungire de 3 luni, 3 luni si 6 luni.pe data de 1 aprilie contractul trebuia sa inceteze de drept, insa am semnat un nou act aditional acum 1 saptamana.
dupa ce am semnat, am primit un raspuns legat de un loc de munca din strainatate si mi se solicita ca pe 6 aprilie sa incep munca acolo.am anuntat seful direct prin mail, telefonic si printr-o solicitare de incetare a contractului cu art 55 lit b), care insa nu a fost inregistrata si la care nu am primit nici un raspuns oficial.
in schimb insa, am fost presata sa semnez o noua cerere de incetare cu preaviz de 20 zile lucratoare.in cele din urma am cedat si am semnat-o, insa evident ca nu voi putea sta in continuare.
as vrea sa stiu ce optiuni as avea in asa fel incat sa pot evita desfacerea contractului de munca din motive disciplinare(pentru 3 zile de absenta nemotivata).eu ma gandeam la concediu medical...
insa...pe declaratia cu privire la locul unde ma voi afla pe perioada cm, se poate trece o adresa din alta tara?
Buna ziua,
Conf art 75 alin 3 CM in situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).
Asadar concediul medical nu este o alegere fericita in aceasta situatie intrucat va suspenda preavizul, iar la reintoarcerea din concediul medical va trebui sa efectuati incontinuare zilele de preaviz.