avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continut Fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continut Fisa de post

Buna ziua
Este legal sa am in cadrul fisei de post fraza: "angajatul indeplineste orice alte sarcini trasate de superiorul direct" sau ceva asemanator?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: oti , utilizator 08:45, 4 Septembrie 2008
Aveti dreptate dar sa nu exageram! Se poate scrie in fisa postului ca muncitorul respectiv pune capse la masina de capsat, pune nasturi sau mai situ eu ce altceva. Dar nu le poate face pe toate in acelasi timp, muncitorul are o norma pentru fiecare operatiune si daca are de pus 1000 de capse pe zi nu poti sa-i mai dai sa puna si 400 de nasturi. Mai ale ca, asa cum spuneti, trebuie sa aiba si instruirea necesara.
Da sunt de acord ca exprimarea care incepe cu "orice " nu este ok , dar nu toate le executa in acelasi timp ci doar "in cazul in care nu mai are de indeplinit sarcinile sale obisnuite" adica cele mentionate deja in fisa postului .
Un muncitor necalificat dintr-o echipa (unde fiecare indeplineste in mod obisnuit cate o operatiune),la descrierea atributiilor sale din fisa postului trebuie sa aiba enumerarea de operatiuni executate cu cea mai mare pondere, doar ca avand in vedere diferenta de operatiuni specifice (necesare unor modele de produse) nu pot insira toate operatiunile care se executa de catre respectiva echipa (ar insemna sa indeplineasca mai multe posturi) pt. ca sa pot cuprinde si momentele cand executa o alta operatiune decat de obicei (sub indrumarea desigur si la indicatia sefului direct).
"Instruirea necesara" -se refera la faptul ca un m.necalificat nu va fi pus sa lucreze de exemplu la o masina pt care nu are pregatirea necesara.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
oti, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini de serviciu,fisa postului. Mircic Mircic Buna seara. Ordinele pe care le primesc de la seful meu,respectiv sarcinile de serviciu care-mi sunt trasate nu trebuie sa fie in conformitate cu ATRIBUTIILE ... (vezi toată discuția)
Alte sarcini din REMAT REMAT Ce intelegeti prin \"Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o (vezi toată discuția)
Sarcini înjositoare la locul de muncă. este în regulă să accept așa ceva? Farala Farala Buna ziua, Sunt angajata unei companii ca si Specialist Marketing. Din motive care nu stiu cat tin de fisa postului meu, sefa mea ierarhica imi tot da ... (vezi toată discuția)