avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxe modificari Registrul Comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxe modificari Registrul Comertului

Vreau sa inlocuiesc administratorul societatii unde sunt asociat unic si sa modific 5 coduri CAEN. Cineva mi-a spus aceste modificari vor costa in jur de 500 de lei. Am intrat pe pagina ONRC la tarife ([ link extern ] ?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:16, 15 Septembrie 2011
Impreuna cu redactarea actelor nici nu va ajung acesti bani. Trebuie redactate: un act aditional modificator, act constitutiv actualizat si o declaratie a noului administrator. Pe langa aceasta ma gandesc ca doriti sa si autorizati cel putin un cod din cele cu care largiti obiectul de activitate. Redactarea actelor daca o realizati la serviciul de asistenta din cadrul registrului comertului este de vreo 300 ron, la care adaugati cel putin 350 ron pentru inregistrarea actelor.
Multumesc pentru raspuns, am mai inteles unele lucuri dar tot nu-mi e clar cum se ajunge la aceste sume. Sa zicem ca redactez eu toate aceste acte, inregistrarea lor ar fi taxata conform acestei rubrici din tabelul cu taxele de inregistrare de pe pagina ONRC:

Înregistrare*) a unui element al actului constitutiv, precum și a altor documente/date care, potrivit legii, se înregistrează sau se menționează în registrul comerțului pentru persoane juridice
. Taxarea pentru aceasta categorie este de 30lei /înregistrare/ operaţiune/ element.
Rezulta ca o inregistrarea modificarii de administrator = 30 lei;
Modificarea a 5 coduri CAEN = 30lei * 5 = 150
TOTAL 180 lei

Gresesc undeva?
Nu ati luat in calcul publicarea actului modificator in Monitorul Oficial al Romaniei Partea a IV-a si notificarea depunerii actului constitutiv actualizat care o sa va mai scoata din buzunar in jur de 150 ron. Pentru actul modificator - care poate fi decizia asociatului unic in cazul dvs. sau a actului aditional se face un contor de cuvinte si in functie de numarul de caractere se taxeaza publicarea in Monitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati camiha camiha Daca o societate vrea sa isi modifice obiectul principal de activitate, in sensul ca obiectul principal devine obiect secundar de activitate, si acestea ... (vezi toată discuția)
Adaugare cod caen fanatik fanatik Buna ziua, Pentru adaugarea unui cod caen in certificatul constatator de ce acte am nevoie? Care este costul pentru acesata operatiune? Mentionez, se va ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)