avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Lucrul in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Lucrul in strainatate

Buna ziua,

Deoarece incepand cu luna noiembrie urmeaza sa fiu angajat in strainatate (intr-o tara membra UE), cu contract de munca pe durata nedeterminata, as fi interesat sa stiu daca am obligatii si in Romania in ceea ce priveste impozitul si contributiile sociale (mentionez ca voi plati toate acestea in tara respectiva).

De asemenea, m-ar interesa sa stiu daca trebuie sa notific Casa Nationala de Pensii sau Casa de Asigurari de Sanatate despre faptul ca nu voi mai fi angajat in Romania.

Va multumesc.

Cu stima,

Catalin C
Cel mai recent răspuns: anicka , utilizator 08:56, 19 Septembrie 2011
Buna ziua,

Depinde de mai multi factori:
1. Daca lucrati printr-o firma intermediara
2.Daca lucrati direct la o firma straina,daca da in cazul acesta veti plati impozitul in tara respectiva(la sf.anului aveti posibilitatea sa va faceti declaratia de venit la fiscul din tara respectiva si sa primiti o parte din impozitul platit)
Revin la punctul1. Firma intermediara romaneasca, se va plati impozitul in Romania.
Va multumesc pentru raspuns.

Am uitat intr-adevar sa precizez: voi fi angajat direct de o firma straina.
Inteleg ca in acest caz n-as mai avea nici o treaba cu fiscul din Romania (banuiesc ca nici cu Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate).
Nu cred ca am inteles insa foarte bine la ce v-ati referit cand ati spus ca la final de an voi primi o parte din impozitul platit. Daca ati putea reveni cu niste detalii, v-as fi recunoscator.

Multumesc.
Buna ziua,

Exact! Fiscul romanesc nu va poate cere sa va impozitati salariul, atata timp cat o veti face in alta tara.Lucrand la o firma straina in cadrul UE, ve-ti fi prin salariu. respectiv prin contract, asigurat de boala,dupa cate stiu eu,firmele sunt obligate prin lege,daca in cazul dvs.nu veti fi asigurat de catre firma respectiva ,va sfatuiesc sa va interesati din timp unde o puteti face.In anumite tari,de ex. Germania, exista obligatia s-au posibilitatea,ca la sfarsit de an sa se faca declaratia fiscala,in care veti putea declara si cheltuielile suplimentare pentru locul dvs.de munca.De exp: in cazul in care trebuie sa mergeti 20-25 Km cu masina/zilnic la locul de munc (costurile pt benzina),costurile pt.hainele de munca si multe altele.In acest caz trebuie sa clarificati cu firma respectiva cum sta cu asigurarea de boala.Daca imi puteti zice si despre ce tara este vorba, poate va pot ajuta cu mai multe amanunte.
O zi buna!
Buna ziua,

Va multumesc pentru detaliile suplimentare.
Sigur ca va pot spune si despre ce tara este vorba: Slovacia.

Multumesc, o zi buna.
In acest caz nu va pot spune cu exactitate modul de impozitare din slovacia dar, exista posibilitatea sa va informati via internet ,despre felul de impozitare din slovacia,veti avea numai avantaje. Va urez succes!

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe salariat in strainatate Fremen Fremen Buna ziua, Sunt nou pe forum si am nevoie de sfaturi. In cazul in care ma angajez in Slovacia pe o perioada nedeterminata cu contract de munca ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Plata cass in doua tari din ue gbidea gbidea Sunt angajat de curand cu contract de munca la o companie in Slovacia . In acelasi timp , obtin o remuneratie din participarea ca membri in CA al unei ... (vezi toată discuția)
Infintare firma bulgaria. AlexandruMat AlexandruMat Buna ziua tuturor.Doresc sa infiintez o firma pe teritoriul Bulgariei.Imi poate da cineva niste detalii,niste pasi pe care trebuie sa-i urez?? Va rog tare ... (vezi toată discuția)