avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infintare firma Bulgaria.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infintare firma Bulgaria.

Buna ziua tuturor.Doresc sa infiintez o firma pe teritoriul Bulgariei.Imi poate da cineva niste detalii,niste pasi pe care trebuie sa-i urez?? Va rog tare mult!
Cel mai recent răspuns: Ivo Kutov , Contabil 16:56, 8 Mai 2011
Consultati un avocat acolo.
In toate ziarele citesc: in BG impozitul pe profit de 10%, dividente de 5%.
Dar nimeni nu zice nimic de modalitatea de lucru?
Sa zicem ca eu rezident roman vreau sa-mi fac o firma de servicii in BG si sa facturez catre diversi clienti din Romania. Activitatea se desfasoara la client. Pai asta nu e evaziune fiscala? Nu ma obliga fiscul roman sa platesc taxe in RO ca doar aici desfasor activitatea?
Apoi incasez dividente fiind rezident fiscal roman. Nu ajung tot la 16% platind diferenta in Romania? Sau nu declar banii si ii trec granita in valiza? Adica tot evaziune.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
vladonne, utilizator
Inainte de a consulta avocati, si a infiinta firma trebuie sa va fie clar cu ce fel de clienti veti avea de a face. Daca sunt clienti persoane neimpozabile (adica PF) atunci este relativ lipsit de complicatii. Daca veti avea si clienti persoane impozabile (adica PJ) care sunt considerate comercianti, atunci este ceva mai complicat, dpdv al legislatiei TVA.
Bineinteles trebuie sa respectati si celelalte legi privind impozitarea in Romania a persoanelor fizice care obtin venituri din alte tari, sub forma de dobanzi, dividente si altele. Dar asta doar in cazul in care acestea sunt efectiv facute.
Insa este de preferat sa o faceti oriunde in UE, chiar in tari cu impozitare mult mai mare, care insa sunt mai stabile dpdv legislativ, sunt mai civilizate, si care nu aplica un sistem politiensc, abuziv si corupt, bazat pe taxare si amenzi. Chiar daca in Ro se va reduce impozitarea nu la 10% cat se intentioneaza ci la 0 (zero) veti fi intotdeauna supus actelor de abuz ale autoritatilor. Ai firma deci avem pe cine jumuli si stoarce de bani dupa cum avem chef (taxe amenzi si spaga)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator
incercati la [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea unei persoane fizice (cetatenie romana) ca independent in belgia - pasi de urmat? Blusie Blusie Buna ziua, As apreacia foarte mult daca cineva mi-ar putea da un raspuns avizat cu privire la urmatoarea problema: sunt o persoana fizica (cetatenie ... (vezi toată discuția)
Dropshipping intracomunitar cushdum cushdum Buna ziua, Ati putea sa ne explicati un moment. Sunt cetatean al Republicii Moldova, doresc sa infiintez o firma in Romania, am difucultati vu TVA ... (vezi toată discuția)
Ce firma pot face catliuyt catliuyt buna ziua,as vrea sa.mi fac o autorizatie sau firma la care sa fiu singurul lucrator,dar sa pot lucra in regula si in italia,sa pot fi asigurat medical si tot ... (vezi toată discuția)