avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Tatal meu implineste acum pe18 septembrie 2011, 55 de ani. Are o vechime de 37 de ani consecutivi in campul muncii, 15 ani, 6 luni si 23 de zile de grupa a II-a. A re vre-o sansa de pensie anticipata ? Geanina
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:20, 15 Septembrie 2011
Pentru a beneficia de pensie anticipata fara penalizare trebuie sa indeplineasca doua conditii:
1-Varsta de 60 de ani
2-Stagiu total de cotizare de 43 de ani,fara stagiu asimilat

Daca cei 15 ani de grupa a II-a sunt in procent de 100% acestia mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 ani si 9 luni(3 luni la 1 an).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ieșirii la pensie Vasilica111 Vasilica111 Buna seara! Sunt nascuta la 15. 07. 1960 Am vechime in campul muncii 33 de ani si 8 luni, dintre care 14 ani si 8 luni in grupa a doua. Cand ma pot pensiona? ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata icv88 icv88 daca am varsta de 55 ani dintre care 38 ani efectiv lucrati, 10 ani gradul 1 si 15 gradul 3, pot beneficia de pensie anticipata fara penalizare? (vezi toată discuția)
Varsta pensionare, activitate in grupa ii de munca mihainmo mihainmo Buna seara, As vrea sa stiu, daca se poate, la ce varsta se poate pensiona( atat anticipat cat si la termen) tatal meu, avand in vedere ... (vezi toată discuția)