avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit FUNDATIILE SUNT PLATITOARE DE IMPOZITE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

FUNDATIILE SUNT PLATITOARE DE IMPOZITE

BUNA ZIUA DORESC SI EU SA STIU DACA O FUNDATIE CARE ARE CA OBIECT DE ACTIVITATE INCASAREA DE ARENZI DIN TERENURI AGRICOLE ARENDATE ESTE PLATITOARE DE IMPOZIT PE PROFIT SI TVA SI UNDE ESTE REGLEMENTAT ACEST LUCRU MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:27, 16 Septembrie 2011
Conform art.15 Cod Fiscal alin.(3) "Organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale si organizatiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit si pentru veniturile din activitati economice realizate pana la nivelul echivalentului in lei a 15.000 euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevazuta la alin. (2)".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul limita de 15000 euro asociatie non-profit sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa -mi spuneti daca intr-o asociatie non-profit avem venituri(ct.7392) si chelt.diverse(627.,641,625,626...)cum calculam limita de 15000 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ong rakula14 rakula14 In cazul in care veniturile din activ economice sunt mai mici de 15 000 eur, ONG-ul este scutit de la plata impoz pe profit indiferent de valoarea veniturilor ... (vezi toată discuția)
Impozitare fundatie pt servicii jevelson jevelson Am o fundatie ce presteaza servicii sociale (ingrijire cu cazare pt persoane cu boli in faze terminale) in baza unor contracte. Pentru aceasta in contract sunt ... (vezi toată discuția)