avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de chemare in judecata -reziliere contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de chemare in judecata -reziliere contract de intretinere

Buna ziua ,
Am redactat cum m-am priceput o cerere de chemare in judecata pentru rezilierea unui contract de intretinere insa nu stiu care sa fie baza legala a acesteia .Postez cererea in eventualitatea cazului in care nu ma exprim destul de clar.Multumesc mult.

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul.......... domiciliat în ............ chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtii N.I. domiciliat in ......... si V.I ,fosta N. domiciliata în .........pentru rezilierea contractului de intretinere.

Motivele acţiunii:
În fapt , prin contractul de intretinere, autentificat sub nr. ....din ..... ,am cedat paratilor imobilul situat la adresa mentionata mai sus ca domiciliu, acestia avand obligatia de a mă îngriji şi întretine cu cele necesare traiului pe tot restul vietii mele.Mentionez ca pretul acestei instrainari a fost evaluat la suma de 53.700 lei.
Pârâtii s-au mutat în imobilul (casa) pe care am cedat-o şi s-au folosit de toate bunurile mele timp de 1 an .In 2008 au divortat, alaturi de mine ramanand numai N.L.In martie 2011 paratul a parasit si el imobilul si a plecat in strainatate iar obligatia de intretinere pe care şi-au asumat-o nemaifiind indeplinita , eu fiind ajutat de alte persoane, care nu au nici o obligatie faţă de mine.
În drept , îmi întemeiez actiunea pe dispoziţiile art...........???????
Vă rog sa admiteţi actiunea, să desfiinţaţi contractul şi pârâtul să fie obligat să-mi respecte dreptul de proprietate şi posesie asupra imobilului.

Alte discuții în legătură

Model cerere in judecata - diminuare pensie de intretinere minor divafocus divafocus Buna ziua. M-ati putea ajuta cu un model de cere in judecata? Platesc pensie alimentara copilului in varsta de 8 ani iar acum mi sa nascut al 2-lea. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)