avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model cerere pt specificarea definitiva si irevocabila ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model cerere pt specificarea definitiva si irevocabila pt omajorare de pensie alimentara

cerere
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:03, 11 Februarie 2010
DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnata X domiciliată în Strada ... , nr...., localitatea ...., judetul...., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul Y domiciliat in localitatea ...judetul .... , strada.... , nr. ...., pentru ca, pe baza hotărârii ce veţi pronunţa, să dispuneţi

MAJORAREA/STABILIREA PENSIEI DE ÎNTREŢINERE

la care a fost obligat prin sentinţa civilă nr. din ...., pronunţată de judecătoria ....
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.
Motivele acţiunii:
În fapt, prin hotărârea mai sus menţionată pârâtul a fost obligat să plătească lunar suma de ¼ din salariul minim pe economie.La stabilirea acestei pensii s-au avut în vedere nevoile minorului şi posibilităţile materiale ale pârâtului, care s-au apreciat in functie se salariul minim pe economie , valoarea neta a acestuia.
Aceasta apreciere a pensiei de intretinere a fost facuta intr-un mod deficitar , intrucat paratul a refuzat sa prezinta adeverinta privind veniturile realizate lunar si nu s-a prezentat la proces
Tatal meu a fost .... ,fiind absolvent al Facultatii de ... , specilizarea ....A lucrat , sau lucreaza in calitate de ....Pana in momentul de fata , pensia de intretinere mi-a fost platita raportat la salariul minim pe economie.Or , realitatea privind veniturile salariale pe care le realizeaza ..... este alta.
Sunt studenta in anul , la Facultatea de ....., specializarea ....., asa incat , nevoile pe care le am au crescut si nu pot fi , nicidecum , satisfacute cu pensia de intretinere de ¼ din salariul minim pe economie.
Mama este ....si nu ma poate sustine financiar, in totalitate , pentru a aprofunda acest domeniu de studiu ales de catre mine.
Au crescut şi posibilităţile materiale ale pârâtului, care realizează din salariu un venit mai mare decât cel avut în vedere la stabilirea pensiei de întreţinere, a cărei majorare o solicit.Solicit ca pensia sa atinga plafonul maximal de ¼ stabilit de Codul Familiei .

În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 44 raportat la art. 94 C. fam.
În dovedirea acţiunii, înţeleg să mă folosesc de răspunsurile pârâtului la interogatoriu,inscrisuri , martori.

Depun acţiunea în dublu exemplar, precum şi copiile sentinţei civile ,copii ale cartii de identitate si alte inscrisuri doveditoare.


Data depunerii Cu deosebita consideratie,

Semnătura,

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI



(cu mentiunea ca o veti adapta in functie de detaliile ce tin de persoana dumneavoastra -parintii nu calitate procesuala activa decat daca nu ati implinit 18 ani)



Succes.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara bdeliam bdeliam Buna seara, Sunt studentala o facultate de stat si tatal meu m-a dat in judecata pentru micsorarea cuantumului pensiei alimentare. In mai 2009 mi s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara lulita lulita ce puteti sa-mi spuneti despre un model de cerere prin care sa solicit recalcularea pensiei alimentare ,deoarece prin sentinta definitiva s-a stabilit un ... (vezi toată discuția)