Daca tatal dvs. nu s a achitat de indatoririle privind pensia de intretinere, mai mult de 2 luni consecutiv, puteti sa i faceti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Pt actiune de majorarea pensiei , va pot da o idee:
Subsemnata(ul) ............. domiciliat(ă) în ............... ............., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul(a) ............., domiciliat(ă) în ................, pentru ca, pe baza hotărârii ce veţi pronunţa, să dispuneţi
MAJORAREA PENSIEI DE ÎNTREŢINERE
la care a fost obligat(ă) prin sentinţa civilă nr. ........ din ............, pronunţată de judecătoria ...............
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.
Motivele acţiunii:
În fapt, prin hotărârea mai sus menţionată pârâtul(a) a fost obligat(ă) să plătească lunar suma de .......... lei pensie de întreţinere pentru minorul născut la data de ......... La stabilirea acestei pensii s-au avut în vedere nevoile minorului şi posibilităţile materiale ale pârâtului(ei), care se cifrau la un venit mediu net lunar de .......... Această situaţie de fapt s-a schimbat. Nevoile minorului, care acum este în vârstă de ...... ani şi este elev, au crescut şi în acelaşi timp au crescut şi posibilităţile materiale ale pârâtului(ei), care realizează din salariu un venit mai mare decât cel avut în vedere la stabilirea pensiei de întreţinere, a cărei majorare o solicit.
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 44 raportat la art. 94 C. fam.
În dovedirea acţiunii, înţeleg să mă folosesc de răspunsurile pârâtului(ei) la interogatoriu, de relaţiile pe care vă rog să le cereţi de la unitatea ........... unde pârâtul(a) este salariat(ă), în legătură cu venitul net lunar realizat în ultimele 8 luni.
Depun acţiunea în dublu exemplar, precum şi copia sentinţei civile nr. ........ din ..........
Data depunerii
..............
Semnătura,
..........
DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI