avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere major

Copilul major este in ultimul an de liceu. Cererea la judecatorie trebuie facuta de copil ? Modelul de cerere din 2010 mai este valabil ? ( am gasit pe forum un model ). Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Laura Laza , utilizator 00:16, 9 August 2017
Da , daca e major cererea o faceti in numele lui. Aveti mai jos un model pe care il adaptati daca e cazul.

Subsemnata(ul) …………. domiciliat(a) in …………… in calitate de copil major, chem in judecata si personal la interogatoriu pe tatal meu, paratul …………., domiciliat in localitatea.....str............, nr........., judetul……………., pentru ca, pe baza hotararii ce veti pronunta, sa dispuneti
ACORDAREA PENSIEI DE INTRETINERE
la care a fost obligat(a) prin sentinta civila nr. …….. din …………, pronuntata de judecatoria ……………
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.
Motivele actiunii:

In fapt, prin hotararea mai sus mentionata paratul a fost obligat sa plateasca lunar suma de ………. lei pensie de intretinere in favoarea mea . Avand in vedere faptul ca m-am nascut la data de ………, in prezent fiind majora, pensia de intretinere mi-a fost achitata personal/prin mandat postal/pana la data de.................... La stabilirea acestei pensii s-au avut in vedere nevoile mele si posibilitatile materiale ale paratului(ei), care se cifrau la un venit mediu net lunar de ………lei. Aceasta situatie de fapt s-a schimbat. Nevoile mele au crescut, acum am implinit 18 ani, si sunt eleva/studenta/ , urmand cursurile de zi ale Liceului/Universitatii/ Facultatii........................si solicit achitarea in continuare a pensiei de intretinere intrucat eu nu realizez niciun fel de venit.

In dovedirea actiunii, inteleg sa ma folosesc de raspunsurile paratului(ei) la interogatoriu, de relatiile pe care va rog sa le cereti de la unitatea ……….. unde paratul(a) este salariat(a), in legatura cu venitul net lunar realizat in ultimele luni.
Depun actiunea in dublu exemplar, copia certificatului meu de nastere, precum si copia sentintei civile nr. …….. din ………., adeverinta de la liceu/facultate, din care rezulta ca urmez cursurile scolare si declaratia pe proprie raspundere ca nu realizez niciun fel de venit.

Data depunerii
…………..
Semnatura,
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
ContSters429609, utilizator
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

model cerere stabilire pensie intretinere major mihalacheandreea19 mihalacheandreea19 Buna ! Parintii mei sunt divortati din anul 2005..eu am ramas la mama si mi`a platit pensia alimentara in continuare chiar daca am facut 18 ani am ramas de ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara lulita lulita ce puteti sa-mi spuneti despre un model de cerere prin care sa solicit recalcularea pensiei alimentare ,deoarece prin sentinta definitiva s-a stabilit un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara bdeliam bdeliam Buna seara, Sunt studentala o facultate de stat si tatal meu m-a dat in judecata pentru micsorarea cuantumului pensiei alimentare. In mai 2009 mi s-a stabilit ... (vezi toată discuția)