avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... reinmatriculare in anul I
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

reinmatriculare in anul I

buna ziua,
in temeiul celor de mai jos considerati ca un student care a depus cerere de retragere in 12 septebrie , in conditiile in care nu s-a prezentat la niciun examen, ar putea solicita reinmatricularea in anul I depunand o cerere pe 15 septembrie??? mentionez, desi nu stiu daca are relevanta, ca este vorba despre forma de invatamant ID si despre o facultate de stat. multumiri si scuze daca nu am incadrat mesajul la sectiunea corecta .
Art.31 - Reînmatricularea
(1) Studentul exmatriculat poate fi reînmatriculat o singură dată pe durata studiilor în anul imediat următor ultimului an de studii promovat. Cererile pentru reînmatriculare se depun până la data de 15 septembrie a fiecărui an universitar la secretariatul facultăţii.
(2) Nu pot fi reînmatriculaţi, dar se pot prezenta la examenul de admitere, cei care au fost exmatriculaţi în cazurile prevăzute de art. 18, 29 şi 30.
(3) Studentul exmatriculat pentru fraudă nu se va putea prezenta la o nouă admitere în decursul următorilor 3 ani universitari subsecvenţi celui în care a fost exmatriculat pentru acest motiv.

Art.37 - Retragerea de la studii
Studentul care, din motive personale, solicită retragerea de la studii va fi exmatriculat, cu posibilitatea de a fi reînmatriculat potrivit art. 31 alin. 1.
Cel mai recent răspuns: theo38 , utilizator 14:46, 15 Septembrie 2011
Am incercat sa inteleg in primul rand acest paragraf:


un student care a depus cerere de retragere in 12 septebrie , in conditiile in care nu s-a prezentat la niciun examen, ar putea solicita reinmatricularea in anul I depunand o cerere pe 15 septembrie???


Nu am reusit, asa ca rog precizati:

- v-ati inscris anul trecut la ID si nu v-ati prezentat la niciun examen? In acest caz v-ar interesa daca taxa, sau cat ati platit din ea, mai poate fi recuperata?
Daca aceasta este intrebarea, cred ca doar de la secretariatul facultatii puteti afla raspunsul.

- si daca nu ati fost la niciun examen, de ce ati mai citat si articolul acesta?



(3) Studentul exmatriculat pentru fraudă nu se va putea prezenta la o nouă admitere în decursul următorilor 3 ani universitari subsecvenţi celui în care a fost exmatriculat pentru acest motiv.



- cererile de retragere motivate (boală, motive familiale atestate prin acte doveditoare) de regula se depun si aproba în primul semestru al anului universitar pentru maximum două semestre. In 12 septembrie al carui an ati depus cererea de retragere?

... e vorba de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti?
recuperarea taxei nu este importanta , nu se doreste nicio recuperare sau compesare. cererea s-a depus in 12 sept a.c., a fost citat tot articolul 31, nu se pune problema de frauda iar cererea nu este motivata in conditiile citate de dvs, adica nu exista acte doveditoare, doar motive personale. pur si simplu nu se mai poate face inscrierea in noul an si ma gandeam ca am putea depune o cerere de reinmatriculare in cond. art.37. Am voie sa spun aici despre ce institutie este vorba?? am vazut ca alti colegi au fost apostrofati din aceasta cauza pe motiv de reclama. am sa va trimit un pm;)
Este o universitate prestigioasa, nu cred ca putem fi banuiti ca am face reclama in cazul in care discutam de astfel de insitutii de invatamant. Ele isi fac reclama singure prin absolventii pe care i-au dat.

Ce nu inteleg este daca e vorba de anul I al anului universitar 2010-2011 si daca studentul in cauza a fost la cursuri sau nu.

Si in ce an vrea sa se reinmatriculeze - ca de reinmatriculare in anul I nu ca poate fi vorba, daca nu a sustinut niciun examen. In acest caz, cel putin la facultatea pe care am absolvit-o eu, trebuia sa se faca din nou inscrierea la concursul de admitere.
Putem discuta pe forum, nu este nicio problema cu reclama. Am intrebat daca e vorba de Regulamentul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti pentru ca fiecare facultate are propriul regulament, si aveam ''pe ce vorbi'', ca sa zic asa.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
Ares-3, moderator
este vorba despre anul i universitar 2010-2011, ei nu fac referire in regulament la anul de studii, exista precedent B-) dar poate nu detin eu toate informatiile :slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre exmatriculare facultate... zapata_29 zapata_29 Sunt student la Universitatea Ovidius Constanta.De curand am fost prins copiind la un examen.Mie imi este teama de a nu fi exmatriculat,datorita acestui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in anul 2016 m-am inscris la facultatea de constructii ... ionutandrei10 ionutandrei10 Buna ziua , in anul 2016 m-am inscris la facultatea de construcrii prin echivalare direct in anul 2 fara taxa. Nu am fost prezent, In anul 2018 am facut ... (vezi toată discuția)
Pot fi data in judecata pentru neplata unei rate de catre universitate? Julia24 Julia24 Buna ziua. Va scriu in cadrul acestui topic desi nu sunt sigura daca am postat corect si rog administratorii forumului sa ma scuze daca cumva am postat ... (vezi toată discuția)