avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna ziua,
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna ziua,

Pe 14.07.2010 mi-am deschis un srl cu trei asociati, doi administratori si un asociat, plaitoare de TVA, fara angajati.Mentionez ca nu am avut nici o activitate , as dori sa-mi comunicati care sunt declaratiile pe care trebuie sa le depun, ce taxe as avea de achitat si daca trebuie achitat impozitul forfetar.
Va rog sa-mi comunicati daca unul dintre asociatii doreste sa se retraga care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmeze si daca ar trebuie sa plateasca vreo taxa pentru retragere.
Astept un raspuns cat mai rapid. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 14:08, 15 Septembrie 2011
Pentru a se retrage unu asociat dintr-un SRL, este necesar ca acesta sa cesioneze partile sociale pe care le detine celorlalti asociati sau numai unuia dintre ei, prin intocmirea unui contract de cesiune, urmat de o Hotarare AGA precum si de modificarea actului constitutiv, privind contributia fiecarui asociat la beneficii si pierderi rezultata ca urmare a cesiunii, cu alte cuvinte noua structura a capitalului social. In vederea efectuarii acestor demersuri se platesc taxe catre ONRC care difera de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Modificarea actului constitutiv al srl PaulHaiducu PaulHaiducu Rog sa ma ajutati cu pasii care trebuie urmati pentru modificarea actului constitutiv al unui SRL in situatia in care doi dintr cei cinci asociati s-au retras. ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat srl UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, In cadrul unui SRL cu 2 asociati, unul dintre asociati doreste sa se retraga prin acordul asociatilor, iar drepturile asociatului retras se ... (vezi toată discuția)