avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat SRL

Buna ziua,

In cadrul unui SRL cu 2 asociati, unul dintre asociati doreste sa se retraga prin acordul asociatilor, iar drepturile asociatului retras se stabilesc de catre asociati.
Care este cea mai rapida metoda de retragere a unui asociat dintr-un SRL, prin reducere capital social sau cesiune parti sociale? Stiu ca la cesiuni de parti sociale sunt 30 zile de la publicarea in M.O.
(nu este tratat in Actul Constitutiv retragerea asociatului)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
UTILizatorUTIL, utilizator
Cel mai recent răspuns: UTILizatorUTIL , utilizator 18:12, 5 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Absolut, dar prin reducerea capitalului social se doreste rezolvarea partilor sociale detinute de asociatul retras. De exemplu daca asociatul care ramane nu doreste sa cumpere partile sociale si nici un tert.
Nu scade sub 200 ron. Capitatul e 400 ron, 50%-50%.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
UTILizatorUTIL, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspunsul acordat, dar cunosc conditiile in care se poate realiza reducerea capitalului social. Cunosc si procedura care trebuie urmata, hotarare AGA, act constitutiv modificat etc.
Intrebarea era, care e mai rapida modalitate de iesire a unui asociat dintr-un SRL, cesiune de parti sociale catre celalalt asociat sau retragere asociat si reducerea capitalului social?
Stiu ca in cazul cesiunii este un termen de 30 zile de opozitie de la publicarea hotararii AGA in M.O.
In cazul retragerii si reducerii capitalului social parca era ceva termen de opozitie de 2 luni de la publicarea in M.O. In acest ultim caz, daca reducerea capitalului social se va putea face dupa 2 luni, retragerea asociatului opereaza din momentul publicarii in M.O.? Sau dupa cele 2 luni cand se va putea face reducerea capitalului social? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea asociatilor in srl kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu care e varianta cea mai optima si fara prea multe acte prin care un asociat se poate retrage dintr-un SRL de buna voie fara a avea ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale gionescu gionescu Salut, Sunt asociat intr-un SRL si detin 30% din partile sociale existand inca 2 alti asociati cu cate 30% respectiv 40% din partile sociale. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)