avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil DOCTORAT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil DOCTORAT

Vreau sa am inscriu la un doctorat la zi cu bursa. In paralel imi voi mentine cartea de munca la o societate cu 2 ore.
Daca raman insarcinata, pot lua indemnizatie de crestere copil in baza veniturilor realizate la societatea la care raman cu 2 ore , dar in acelasi timp sa continui doctoratul, deci sa beneficiez in continuare de bursa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:25, 4 Octombrie 2011
1. Da, puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC luandu-se in calcul si vanitul din salariu si bursa de doctorat.

2. Iata ce spune Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Situaţia persoanei care în cele douăsprezece luni de eligibilitate a avut calitatea de doctorand şi pe această perioadă a beneficiat doar de bursa doctorală. Ce venituri sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi cum se calculează aceasta?

Solutie:
Având în vedere prevederile art. 2 alin. (5) lit. n) din OUG nr. 111/2010, precum şi ale art. 23 din Hotărârea Guvernului nr. 567/2005 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat, cu modificările ulterioare, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă care beneficiază de bursa doctorală pe toată durata activităţii beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului. În acest context, venitul pe care îl obţine din această bursă este asimilat veniturilor din salarii conform definiţiei din art. 55 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi este luat în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Potrivit prevederilor art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele douăsprezece luni anterioare naşterii copilului, în acest caz din bursa doctorală, împărţită la 12. Cuantumul indemnizaţiei se calculează prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul.
Va multumesc pentru raspuns!

Va mai adresez o intrebare...Pot sa optez sa beneficiez de indemnizatia minima de 600 ron, pe baza veniturilor realizate la locul de munca cu 2 ore si in acelasi timp sa continui studiile de doctorat si sa beneficiez de bursa?
1. - Nu inteleg care este rationamentul spuselor dvs.
- Oricum daca din insumarea salariilor si a bursei, impartita la 12 si inmultita cu 75%, iese o suma mai mica de 600 lei veti primi o indemnizatie de 600 lei.

2. - OUG 111/2010 spune ca din momentul incare primiti indemnizatie pentru CCC trebuie sa nu mai aveti venituri din cele care se iau in calcul ul indemnizatiei.
- De aceea este bine sa intrebati (pe email) la Agentia Nationala de Prestatii Sociale daca puiteti sa beneficiati de bursa de doctorat pe perioada CCC pana la 2 ani (www.prestatiisociale.ro).
- Parerea mea este ca se poate deoarece nu va poate intrerupe studiile dar nu am gasit o asemenea situatie prevazuta in legislatie.
Stimate domnule Tudor Valeriu,chiar nu ati observat ca doamna respectiva vrea o solutie competenta pentru a fenta legea si a "suge de la doua oi".Personal,opinez ca la asemenea intrebari nu ar trebui sa se raspunda!La o adica,solicitanta se va prevala de faptul ca asa i s-a raspuns de la Avocatnet.ro!!si va arunca pisica moarta in ograda dvs.
acasa@moucha.org a scris:

Stimate domnule Tudor Valeriu,chiar nu ati observat ca doamna respectiva vrea o solutie competenta pentru a fenta legea si a "suge de la doua oi".Personal,opinez ca la asemenea intrebari nu ar trebui sa se raspunda!La o adica,solicitanta se va prevala de faptul ca asa i s-a raspuns de la Avocatnet.ro!!si va arunca pisica moarta in ograda dvs.

Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. In momentul in care cineva urmeaza sfaturile primite in Forum, o face pe propriul risc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Alexandra3010 Alexandra3010 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in doua luni, dar sotul va beneficia de concediul pentru crestere copil. Am cautat pe forum si am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame doctorande eu_nyko eu_nyko Buna ziua! Sunt inscrisa la doctorat pe proiect posdru. As dori sa stiu, daca am nascut de curand, si nu vreau sa intrerup cursurile (pentru ca urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si alte venituri Irina_gabriela Irina_gabriela Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil si am obținut o bursa de studiu (studii postdoctorale). Finanțarea este din fonduri europene, nefiind ... (vezi toată discuția)