avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil DOCTORAT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil DOCTORAT

Vreau sa am inscriu la un doctorat la zi cu bursa. In paralel imi voi mentine cartea de munca la o societate cu 2 ore.
Daca raman insarcinata, pot lua indemnizatie de crestere copil in baza veniturilor realizate la societatea la care raman cu 2 ore , dar in acelasi timp sa continui doctoratul, deci sa beneficiez in continuare de bursa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:25, 4 Octombrie 2011
1. Se pare ca nu ati inteles. Din Ordinul 1474/2011 v-am dat extras:
Potrivit prevederilor art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele douăsprezece luni anterioare naşterii copilului, în acest caz din bursa doctorală, împărţită la 12. Cuantumul indemnizaţiei se calculează prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul.

2. Cautati pe internet si cititi:
- OUG 111/201 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor;
- HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunarã pentru creşterea copiilor;
- Ordinul MMFPS 1474 din 6 mai 2011 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011.

buna ziua
am si eu o intrebare
de anu trecut sunt doctorand la zi cu bursa, in acelsi timp am benefiaciat de indemnzitia de crestere a copilului, fiind in concediu de crestere pana anul viitor. In ce masura pot lua indemnizatia si bursa in acelasi timp? anu trecut mi s-a spus ca nu este nici o problema, dar am inteles ca or mai aparut ceva hotarari de guvern
va multumesc
1. Asa cum spuneam mai sus bursa de doctorand se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC si ca urmare nu ar mai trebui sa beneficiati de ea pe timpul CCC.

2. De aceea pentru un raspuns competent trebuie sa va adresati Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Alexandra3010 Alexandra3010 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in doua luni, dar sotul va beneficia de concediul pentru crestere copil. Am cautat pe forum si am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame doctorande eu_nyko eu_nyko Buna ziua! Sunt inscrisa la doctorat pe proiect posdru. As dori sa stiu, daca am nascut de curand, si nu vreau sa intrerup cursurile (pentru ca urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si alte venituri Irina_gabriela Irina_gabriela Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil si am obținut o bursa de studiu (studii postdoctorale). Finanțarea este din fonduri europene, nefiind ... (vezi toată discuția)