Vreau sa am inscriu la un doctorat la zi cu bursa. In paralel imi voi mentine cartea de munca la o societate cu 2 ore.
Daca raman insarcinata, pot lua indemnizatie de crestere copil in baza veniturilor realizate la societatea la care raman cu 2 ore , dar in acelasi timp sa continui doctoratul, deci sa beneficiez in continuare de bursa?
Veniturile care se iau in calcul la stabilirea indemnizatie pentru doctoranzi, conform Ordinului 1474/2011 aparut in luna mai face referire la art .23 din HG 567/2005 .
In luna august a aparut HG 681/2011 ce abroga HG 567/2005, care spune ca plata studentilor-doctoranzi se va face conform art. 164 al Legii 1/2011, astfel:
(2) Pe toată durata activităţii, studentul-doctorand beneficiază de recunoaşterea vechimii în
muncă şi specialitate şi de asistenţă medicală gratuită, fără plata contribuţiilor la asigurările
sociale de stat, la asigurările pentru şomaj, la asigurările sociale de sănătate şi pentru accidente
de muncă şi boli profesionale.
Intrebarea mea in aceasta situatie este: doctorandul beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului, conform noilor reglementari aparute?
1. Cred ca nu ati citit cu atentie ce am scris mai inainte, din Ordinul MMFPS 1474/2011: perioada cat sunteti doctorand este luata in calcul pentru indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.
2. Ordinul 1474 a aparut in luna mai 2011 adica inainte de HG 681/2011, asa ca se inlocuieste HG 567/2005 cu HG 681/2011.
3. Pentru alte amanunte va adresati direct Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale.
Eu faceam referire la faptul ca in conformitatea cu HG 567/2005 doctorandul bursier se bucura de toate drepturile unui salariat, lucru care nu mai este valabil conform HG 681/2011(Pe toată durata activităţii, studentul-doctorand beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă şi specialitate şi de asistenţă medicală gratuită, fără plata contribuţiilor la asigurările sociale de stat, la asigurările pentru şomaj, la asigurările sociale de sănătate şi pentru accidente de muncă şi boli profesionale.)
Nu are legatura..dar in mod sigur in aceasta situatie modalitatea de calcul va fi alta...nu se va mai acorda 75% din cuantumul bursei. Probabil se va lua doar minimul de 600 ron.