avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ordonanta de Urgenta 111/2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ordonanta de Urgenta 111/2010

Va rog spuneti-mi si mie,lamuriti-ma Dvs daca puteti..primul copil s-a nascut pe 22.10.2010,iar al doilea se v-a naste in nov.2011.In perioada in care se vor suprapune<adica pana primul copil v-a implini 2 anisori,voi putea beneficia de acel stimulent de crestere pt cel de-al doilea copil,de 600 lei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 16 Septembrie 2011
1. OUG 111/2010 spune:

Art.9
...
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).

(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

2. Normele de aplicare a OUG 111/2010 precizeaza:

Art.8
...
(7) În situaţia în care persoana se aflã cu primul copil în perioada de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în baza Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 7/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi naşte un alt/alţi copil/copii sau se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã, dupã data de 1 ianuarie 2011, pe perioada suprapunerii naşterilor sau, dupã caz, a situaţiilor, suma prevãzutã la art. 9 alin.(6) din ordonanţa de urgenţã nu se acordã.

3. Ordinul MMFPS 1474/2011 spune:

Situatie:
În situaţia de suprapunere a unei indemnizaţii pentru creşterea copilului deschisă potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare OUG nr. 148/2005, cu o indemnizaţie pentru creşterea copilului deschisă pe OUG nr. 111/2010. În acest caz se mai acordă majorarea de 600 lei prevăzută la art. 9 alin. (6) din OUG nr. 111/2010?

Solutie:
În această situaţie, majorarea prevăzută la art. 9 alin. (6) din OUG nr. 111/2010 nu se acordă. Conform prevederilor art. 8 alin. (7) din Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, această majorare se acordă numai în cazul de suprapunere a două sau trei situaţii de natură a genera acest drept, apărute după data de 1 ianuarie 2011. Art.1 din OUG nr. 111/2010 stabileşte faptul că prevederile art. 2-29 din OUG nr. 111/2010 se aplică pentru naşterile produse începând cu 1 ianuarie 2011.
Inseamna ca nu o sa beneficiez de acel stimulent.ce lege ipocrita.Tare as dorii sa stiu unde pot depune o plangere ceva in privinta asta pentru ca mi se pare nedreapta.
1. Daca este o lege (data de Parlament) si nu a contestat-o nimeni la Curtea Constitutionala sau a contestat-o si CC i-a respins contestatia inseamna ca legea se aplica asa cum a fost publicata in M.O.
2. Asadar nu aveti unde si pentru ce sa depuneti plangere.
:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de ingrijire copil emilia-maria emilia-maria ma numesc pietrosanu maria emilia si vreau sa stiu daca ma incadrez la concediu de ingrijire copil deoarece in luna septembrie 2011 am o pauza de 27 de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru al doilea copil nascut in perioada de crestere a primului copil niteasca niteasca Buna ziua, Am nevoie sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea speta: sunt in concediu pentru creste copil din noiembrie 2010 cu primul copil si in aceasta ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei ccc in cazul celui de al doilea copil stirbuadriana stirbuadriana Buna, in oct. 2006 am nascut un copil, am luat indemnizatie crestere copil (ICC) iar in febr. 2008 am nascut al doilea copil, ICC pentru cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)