Buna, in oct. 2006 am nascut un copil, am luat indemnizatie crestere copil (ICC) iar in febr. 2008 am nascut al doilea copil, ICC pentru cel de-al doilea copil am luat din nov. 2008( cand a facut 2 ani primul copil) pana in febr. 2010. Nu ar fi fost normal sa primesc 600 lei si pt cel de-al doilea copil de la nastere( mai exact la 42 de zile dupa nastere-perioada de lauzie) ?Stiti, cumva daca se poate da in judecata pentru cele 7 luni pentru care cel de-al doilea copil nu a primit ICC.?
S-a procedat corect.:) Cel de-al 2-lea copil s-a nascut in perioada in care dvs beneficiati deja de indemnizate pentru cresterea primului copilul.Cand intaiul nascut a implinit 2 ani, iar CCC a luat sfarsit a intrat in calcul cel de-al 2 concediu, cu indemnizatia aferenta.Cele 2 indemnizatii nu se suprapun, sunt acordate una dupa alta.:)
1. Dvs. ati beneficiat de CCC in baza OUG 148/2005 care nu prevedea acordarea unei sume suplimentare in cazul in care in perioada cand erati deja in CCC ati nascut un alt copil.
2. Cei 600 lei de care pomeniti dvs. se acordau numai in cazul sarcinilor gemelare.
Ccc gemeni
Malex_
Buna ziua! Am o nelamurire la care sper sa ma luminati dvs:
Fiica mea sta sa nasca gemeni,este in CCC pt fiul ei de 1 an si 8 luni;
-poate lua CCC ea pt unul ... (vezi toată discuția)