avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

buna ziua!
am o intrebare: angajata cu cim pe per det, ramane gravida si pleaca in ingrijire copil pana la 2 ani
se susp cim. cand revine din cic sunt obligat s-o reintegrez , dar problema e trebuie s-o nedetermin? sau calculez perioana de cand s-a supendat ....
Cel mai recent răspuns: claudita79 , utilizator 13:23, 16 Septembrie 2011
pun aceasta intrebare pt ca nu stiu cum s-o introduc in revisalul nou!!!!
claudita79 a scris:

buna ziua!
am o intrebare: angajata cu cim pe per det, ramane gravida si pleaca in ingrijire copil pana la 2 ani
se susp cim. cand revine din cic sunt obligat s-o reintegrez , dar problema e trebuie s-o nedetermin? sau calculez perioana de cand s-a supendat ....

ca sa va raspund in acelasi stil tip chat:
cal perioad de cand s-a susp si mutati data de incetare a contr ... gen lol
Pe perioada de graviditate si de crestere a copilului contractul este suspendat. Potrivit prevederilor art. 49/5 din Codul muncii, "de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza". Ceea ce inseamna ca la data cand CIM pe durata determinata trebuia sa inceteze, acesta trebuie sa inceteze, iar doamna isi primeste drepturile de la CNAS.
Daca vreti s-o nedeterminati, cred ca ar trebui sa inceteze (fie si pentru cateva zile) suspendarea, pentru a se putea semna actele in acest sens. Referitor la acest ultim paragraf al raspunsului meu, pot fi si alte pareri, intrucat nu sunt reglementari stricte in acest sens.
Cred ca ar trebui sa detaliati problema ... sa specificati durata c.i.m., data cand a intrat in CCC si data terminarii CCC ... intrucat , daca data terminarii CCC este dupa data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. , atunci acesta a incetat de drept .....
va multumesc pt raspunsuri!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim de drept in perioada suspendarii cim pt ccc irina_marieta irina_marieta Buna ziua, Avem o angajata care va beneficia in curand de concediu de crestere copil; angajata are CIM pe perioada determinata, iar in timpul CCC va ... (vezi toată discuția)
Contract suspendat bobo24 bobo24 problema: o persoana este angajata cu cim ca asistent personal al unei persoane cu handicap. intra in concediu pentru crestere copil si la scurt timp persoana ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)