avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă De la ce varsta sunt permise nesimtirea si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?!

Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?
X-(
Nu inteleg cum pot asemenea persoane sa mai pretinda respect , pe cand acest cuvant le este strain in vocabular....
Aveti experiente similare cu astfel de persoane?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:29, 26 Octombrie 2011
In primul rand multumesc pentru invitatie!
Tot in primul rand, pentru bunul mers al discutiei, definiti "nesimtirea" ca sa intelegem ce dezbatem, contextul, situatia clara.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ContSters214874, utilizator
Nu exista un pretext care sa justifice nesimtirea si impertinenta, este lipsa educatiei din familie, scoala si comunitate. Si "boala" este cu atat mai grava cu cat subiectul ocupa si o pozitie superioara in firma/institutie sau comunitate sau conturile "babacilor" sunt bine "garnisite".
Nu cred ca este cineva sa nu fi trait asemenea experiente mai ales in ultimii 15-20 de ani de cand in Romania prostia a luat locul bunului simt.

definiti "nesimtirea"

Opinie: Comportament arogant, sfidator, deviant de la regulile societatii, prin care o persoana produce cu buna stiinta ranirea, jignirea, supararea altei persoane.

Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Nesimtirea este starea de fapt in care un om crede ca e inteligent sa fie prost. Nici unei persoane, indiferent de varsta nu poate fi acceptata nesimtirea.
cf. cu dex.
NESIMȚÍRE s. f. 1. Pierdere a cunoștinței; leșin. 2. Lipsă de bun-simț: purtare a celui nesimțit2 (1). 3. Indiferență, răceală; lipsă de sensibilitate. – Ne- + simțire.
IMPERTINÉNȚÃ, impertinențe, s. f. Obrăznicie; insolență, nerușinare. – Din fr. impertinence.
OBRÃZNICÍE, obrăznicii, s. f. Atitudine, purtare, vorbă obraznică; necuviință, insolență, impertinență; (cu sens atenuat) neascultare, neastâmpăr. – Obraznic + suf. -ie.

e important contextul, situatia clara.
si eu pot considera "lipsa de sensibilitare" "raceala", "indiferenta"... o situatie subiectiva, de aceea consider important contextul.
obraznic: neascultator etc.
neasculatator fata de ce?

fara un context clar, definit, nu pot da un raspuns corect; astept raspunsul pentru a putea participa la discutie in mod obiectiv.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ContSters214874, utilizator
Nesimtirea...iata un subiect pe cat de delicat,pe atat de complex....Nesimtirea poate fi definita in mai multe sensuri.Uneori ea poate fi o calitate care iti permite,ca individ,sa reusesti in anumite situatii.Sau dimpotriva poate fi un defect in alte situatii ,care te eticheteaza in modul cel mai dezavantajos cu putinta.
Insa sub nici o forma-o sustin cu tarie-varsta ,experienta sau pozitia nu pot reprezenta argumente pentru a deveni impertinent,obraznic,josnic etc.Ar insemna o recunoastere a rasturnarii valorilor de catre societate.Aceasta nu trebuie sa se intample,or noi ,societatea trebuie sa ne impunem punctul de vedere.

Alte discuții în legătură

Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)
Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)