avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instruire protectia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instruire protectia muncii

Buna seara,
Ma adresez dvs cu urmatoarea problema.
In urma cu cateva saptamani angajatorul mi-a pus in fata spre a semna, fisa de protectie a muncii. Studiind-o am constatat ca in data de 15 iunie a.c. am urmat un "curs" de instruire cu privire la protectia muncii. Nu am fost niciodata instruit in protectia muncii in cei 4 ani de cand lucrez la prezentul angajator (munca de birou). Impreuna cu mai multe persoane am cerut sa se faca acest instructaj care dupa indelungi tergiversari s-a tinut (cat de cat). Dupa acest moment am cerut sa se modifice fisa de protectia muncii (este sub forma de carticica) astfel ca functia pe care o ocup sa fie cea actuala (la sf lunii august mi s-a schimbat incadrarea din COR). Angajatorul a refuzat motivand ca la data de 15 iunie aveam vechea incadrare. I-am rugat in acest caz sa modifice data instructajului in 6 septembrie (data la care chiar s-a tinut) pentru a se putea mentiona incadrarea actuala. Pe langa un nou refuz, de aceasta data am primit si o amenintare. Daca nu vreau sa semnez varianta lor ma vor declara neapt de munca si voi avea probleme. Nu este cumva fals in acte sa semnez un documemt in care se mentioneaza ca am participat la un instructaj in data de 15 iunie cand de fapt a fost 6 septembrie? Daca nu protestau mai multe persoane nici astazi nu se facea instructajul! Altii s-au multumit si au semnat ce au primit pe birou. Ce ma sfatuiti sa fac? Mi-am complicat existenta degeaba? Cum sa procedez si care sunt riscurile la care ma expun? Nu e prima data cand se cere sa semnam acte in acest mod.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andzxe , utilizator 03:21, 17 Septembrie 2011
Ma poate ajuta totusi cineva cu un raspuns .... Multumesc! :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca crucy crucy Am depus la parchet un denunt prin care incriminez fals si uz de fals la documentele : 1.fisa postului pe care o am in doua exemplare depusa la un dosar pe ... (vezi toată discuția)
Ssm crucy crucy In cazul in care sunt chemat de seful direct pentru a semna fisa de protectia muncii nepunandu-mi la dispozitie vreun material prin care sa ma pot documenta ... (vezi toată discuția)
Fisa ssm "refacuta" care contine informatii false Pafingum Pafingum Firma la care lucrez a inceput sa treaca la fise electronice pentru securitate si sanatate in munca, si sa le arhiveze pe cele fizice. Am primit un document ... (vezi toată discuția)