avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

atunci cum pot proceda sa impiedic despartirea minorilor neputand ajunge in tara la divort iar tatal refuzand sa-mi dea procura pt copiii sa pot calatori din republica portugalia in romania? suntem despartiti de 1 an si 4 luni timp in care copiii au ramas cu mine iar tatal lor rar a venit sa-i viziteze sau sa ii ia la el la sfarsit de saptamana
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:56, 19 Septembrie 2011
sa inteleg ca sunteti in portugalia si divortul se judeca in romania?
Veniti cu detalii, nu se prea intelege speta. Trimiteti hartie la dosar, angajati un aparator... Faceti o ordonanta presedintiala... Trimiteti procura cuiva de incredere...
Daca locuiti legal in Portugalia puteti angaja un avocat roman sa va reprezintela proces. In orice caz, cea mai proasta obtiune este sa nu va prezentati ( dvs. sau prin avocat) . Puteti pierde tot.
Nu conteaza cu ce forme locuiti in Portugalia, faceti demersuri, nu asteptati.
Faptul ca tata nu va da procura sa veniti in tara cu copiii o puteti folosi in favoarea dv., faceti rost de probe in acest sens si trimiteti-le la dosar.
Indiferent de situatie, nu stati sa asteptati sa vedeti ce se intampla, ca bine nu va fi pentru cel care arata dezinteres intr-un dosar. Ca altfel instanta nu stie prin ce treceti dv.
Daca copii locuiesc in Portugalia se va face o ancheta sociala acolo.

Cred ca singura varianta ar fi sa obtineti o hotarare judecatoreasca daca el nu va da procura sa veniti in Romania.
Va trebui sa va judecati in Portugalia pe acest aspect si sa obtineti apoi recunoasterea hotararii in Romania.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat si acolo si in Romania.

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Custodie restransa Bubico89 Bubico89 Buna ziua, daca minorul are cetatenie dubla(romana-portugheza) ,parinti necasatoriti,partenerul imi poate ceda custodia in Portugalia(cea restransa unde nu am ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia unui minor cu cetatenie multipla in romania Bogdan Milentin Bogdan Milentin Buna ziua, sunt intr-o situatie foarte delicata si complicata in acelasi timp si am nevoie mare de sfatul unui avocat. Sunt cetatean roman si sunt casatorit ... (vezi toată discuția)