avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator

Buna ziua,

Am si eu o problema, sper sa puteti sa ma ajutati. Este o firma care isi incheie activitatea la sfarsitul lunii. Firma numai are datorii, nici bunuri. Asociatii nu mai vor sa auda de firma , nu vor sa finanteze nici macar inchiderea firmei. Ca administratorul sa nu ramana legat de firma au zis ca semneaza revocarea lui dar nu o sa numeasca alt administrator, lasand ca sa fie pronuntat dizolvarea de ONRC.
Intrebarea mea ar fi , daca este posibil doar revocarea prin Hotarare AGA a administratorului?
Daca nu, atunci ce posibilitati are administratorul sa iasa din societatea asta?

Tinand cont ca renunta la chirie si inceteaza activitatea, Cf Legii SC art.237 (1),lit.c - Administratorul este tras la raspundere?
"(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;"

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 06:46, 19 Septembrie 2011
Prin hotararea AGA de revocare a administratorului trebuie sa se aprobe si descarcarea de gestiune, caz in care raspunderea mai poate fi antrenata doar daca este acuzat de fapte penale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social societate comerciala elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 2 ani am cumparat un apartament fara sa stiu ca la adresa respectiva era inregistrat sediul social ... (vezi toată discuția)
Care este sanctiunea pentru sediu expirat Albert Kurtyan Albert Kurtyan Care este sanctiunea pentru ca mi-a expirat contractul de inchiriere la un sediu de societate si nu l-am prelungit?:O (vezi toată discuția)
Revocare administrator ciprian.musat ciprian.musat Salutare, Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din ... (vezi toată discuția)