Am si eu o problema, sper sa puteti sa ma ajutati. Este o firma care isi incheie activitatea la sfarsitul lunii. Firma numai are datorii, nici bunuri. Asociatii nu mai vor sa auda de firma , nu vor sa finanteze nici macar inchiderea firmei. Ca administratorul sa nu ramana legat de firma au zis ca semneaza revocarea lui dar nu o sa numeasca alt administrator, lasand ca sa fie pronuntat dizolvarea de ONRC.
Intrebarea mea ar fi , daca este posibil doar revocarea prin Hotarare AGA a administratorului?
Daca nu, atunci ce posibilitati are administratorul sa iasa din societatea asta?
Tinand cont ca renunta la chirie si inceteaza activitatea, Cf Legii SC art.237 (1),lit.c - Administratorul este tras la raspundere?
"(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;"
Prin hotararea AGA de revocare a administratorului trebuie sa se aprobe si descarcarea de gestiune, caz in care raspunderea mai poate fi antrenata doar daca este acuzat de fapte penale...