avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune incident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune incident

salve.Sunt rezident in Italia,Roma.Detin un automobil inmatriculat in Romania(mentionez ca masina am cumparat-o de 2 luni deci inca nu am probleme cu legea privind rezidenta si asigurarea in alta tara etc....cunosc!!).Am fost in vacanta in Spania,Madrid unde am fost lovit de un spaniol.Evident vreau sa fiu despagubit si doresc sa-mi repar masina in Roma.Spaniolul si-a recunoscut vina si impreuna(un amic pe care il vizitam vb bine spaniola)am trimis la asigurarea lui '''mutua madrilena''' formularul de constat amiabil dupa ce asigurarea dansului ne-a indicat nr de fax.Cum trebuie sa procedez.AM luat deja legatura cu un corispondent al asigurarii mele(astra s.a)in Italia si am telefonat si prin tara....se pare ca in cele din urma trebuie sa inaintez personal cerere catre asigurarea spaniola vazand ca nimeni pare sa nu gaseasca modul pentru a ma tutela.Va multumesc anticipat pentru orice tentativa de a ma lamuri!!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:20, 16 Septembrie 2011
Aprreciati ca atare ''tentativa'', si anume: mergeti si depuneti dosarul de dauna asiguratorului, el o sa va indrume catre un service autorizat cu care colaboreaza asiguratorul, iar acesta in baza documentatiei va face devizul...
Nu dumneavoastra trebuie sa actionati in instanta ori mai stiu eu ce sa faceti, este problema intre cele doua societati de asigurari...
pe dv. va intereseaza sa va reparti masina..si cam atat...
:)
Cu putina atentie si mai multa seriozitate, se poate constata ca nu este vorba despre doua soc. de asigurare, ci de una singura, cea a vinovatului.In concluzie, legatura se va tine cu aceasta, prin corespondentul ei in It. eventual chiar o filiala a acesteia in It.Procedura de avizare s-a efectuat (presupun) de catre insusi asiguratul, prin trimiterea constatului amiabil si trebuie aflat nr. de dosar de dauna, solicitarea devizului de reparatie , obtinerea acceptului si depunerea/trimiterea cererii de despagubire pentru plata aferenta.
Ajutor/consiliere se poate primi contactand birourile BAAR din cele doua tari.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
nucu$, utilizator
Cel mai bine este sa consultati corespondentul BAAR din italia care va poate da toate lamuririle necesare inclusiv va poate indruma catre corespondentul asiguratorului spaniol din Italia sau daca aveti asigurare CASCO este bine s-o folositi.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila mezgageza mezgageza Constatare amiabila de accident-care sunt pasii pentru obtinerea despagubirilor? (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea in italia costy_0904 costy_0904 sal sunt nou pe acest forum si am mare nevoie de un sfat din partea celor care ma pot ajuta.Cu doua luni in urma am facut un accident in italia (masina mea ... (vezi toată discuția)